Iš 31 liko 10: kuris bus paskelbtas „Kauno metų automobiliu 2022“? | Kas vyksta Kaune

Iš 31 liko 10: kuris bus paskelbtas „Kauno metų automobiliu 2022“?

V. Pilkausko nuotr.

Portale „Kas vyksta Kaune“ organizuojami „Kauno metų automobilio“ rinkimai įgauna pagreitį. Pagal skaitytojų balsus atrinkti 10 modelių, kurie toliau varžysis dėl geriausiojo titulo. Sąraše – ir senajai mokyklai atstovaujantys britiški V8 „raumenys“, ir tradicinis vokiečių komfortas, hibridinis japonų patvarumas bei du visiškai elektriniai modeliai. Kviečiame susipažinti!

Prieš savaitę specialiame portalo „Kas vyksta Kaune“ puslapyje startavę rinkimai įsibėgėja. Šiandien atrinkta 10 į antrąjį rinkimų etapą, kuris vyks šią savaitę, patekusių automobilių. Absoliutų laimėtoją skelbti planuojama penktadienį, lapkričio 26 d.

Į antrąjį „Kauno metų automobilio“ rinkimų etapą pateko šie automobiliai (atsitiktine tvarka):

„Jaguar F-Type“
„Audi e-tron GT“
„Nissan Qashqai“
„Mercedes-Benz C klasė“
„Peugeot 508 PSE“
„Volkswagen Arteon Shooting Brake“
„Subaru Outback Touring“
„Toyota Yaris Cross“
„Cupra Formentor“
„Škoda Enyaq iV“

Šiuo metu pirmoje vietoje su 19,17 proc. balsų įsitvirtinęs „Mercedes-Benz C klasė“, nuo jo ne taip smarkiai atsilieka „Audi e-tron GT“ (12,58 proc.). Trečioje vietoje rikiuojasi „Subaru Outback Touring“ (6,07 proc.), o likę konkurentai surinkę nuo 3 iki 5 proc. kauniečių balsų.

Primename, kad lapkričio 17-ąją paskelbti 7 finalininkai, pretenduosiantys į geriausio Lietuvos metų automobilio vardą:

„Audi e-tron GT“
„Ford Mustang Mach-E“
„Hyundai IONIQ 5“
„Hyundai Tucson“
„Mercedes-Benz C klasė“
„Nissan Qashqai“
„Škoda Enyaq iV“

Lietuvos žurnalistų autoklubo komisijos ir portalo skaitytojų nuomonė dėl kai kurių automobilių sutapo. Tarp finalininkų abiejuose sąrašuose – „Audi e-tron GT“, „Mercedes-Benz C klasė“, „Nissan Qashqai“ ir „Škoda Enyaq iV“. Galima teigti, kauniečiai žvelgia į ateitį ieškodami dinamiškų ir praktiškų elektromobilių, tačiau nenusisuka nuo laiko patikrintų komfortiškų ir patvarių modelių.

Kaip anksčiau skelbė Lietuvos žurnalistų autoklubas, jau 25 kartą rengiamuose rinkimuose dalyvaujančių modelių bendra vertė siekia beveik 2 mln. eurų, vidutiniškai vienas automobilis kainuoja apie 60 tūkst. eurų. Vienam konkurse esančiam modeliui tenkanti galia vidutiniškai siekia daugiau nei 240 AG, o pagreitėjimo iki 100 km/val. laikas – apie 7,8 sek.

Primename, kad prieš metus „Kas vyksta Kaune“ surengtame balsavime triumfavo elektrinis „Audi e-tron Sportback“, surinkęs 17,33 proc. skaitytojų balsų. Antrą ir trečią vietas pasidalijo „Škoda Octavia“ (8,71 proc.) su „Mercedes-Benz E klase“ (8,71 proc.), ketvirtąją užėmė vos per plauką atsilikęs „Volkswagen Tiguan“ (8,53 proc.). Iš viso atiduota 1170 balsų.

Jubiliejiniai, 25-ieji „Lietuvos metų automobilio“ rinkimai iškilmingai startavo spalio 27 d. Geriausiųjų septintuką nacionaliniuose rinkimuose skelbti numatoma lapkričio 17 d., o finalas, kurio metu paaiškės absoliutus laimėtojas ir kitų nominacijų nugalėtojai vyks lapkričio 27 d.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai už favoritus balsuoti gali čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA