Kauniečio akį patraukė kubai Neries krantinėje: kas čia per menas? | Kas vyksta Kaune

Kauniečio akį patraukė kubai Neries krantinėje: kas čia per menas?

Rūdinti kubai Neries krantinės parke / Skaitytojo nuotr.

Šeštadienį Neries pakrante ėjęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebėjo prie upės pabirusius neregėtus objektus. Krantinėje į žemę „įsirausę“ rūdinto metalo kubai, primenantys meninę instaliaciją.

„Norėjau paklausti, kas čia bus? Kas čia per menas Kauno Neries pakrantėje, palei pėsčiųjų ir dviračių taką? Kažkaip keistai atrodo“, – nuotraukomis dalijosi kaunietis, iš akies sumetęs, kad kubų gali būti mažiausiai 20.

Portalą pasiekusiuose atvaizduose matyti upės krante netaisyklingai išdėstyti kubai, dalinai įkasti žemėn. Rūdinto plieno elementai išmėtyti plote tarp tako ir upės.

Pasirodo, šie kubai turi ne tik dekoratyvinę, bet ir praktinę funkciją, o atsirado jie Neries krantinės parke sulig šių metų geguže pradėta rekonstrukcija. Kaip prieš kelis mėnesius skelbė savivaldybė, kubai dar ir turėtų apšviesti šoninius takelius.

„Įdomiai ir ganėtinai inovatyviai čia sugalvota. Smagu, kad šalia dviračių tako atsiranda ir naujas takas pėstiesiems, nes žmonės vis susikirsdavo su pravažiuojančiais dviratininkas“, – sprendimu atskirti srautus džiaugėsi skaitytojas.

Parke taip pat atnaujinami mažosios architektūros elementai – suoliukai, gultai ir šiukšliadėžės, o tarp P. Vileišio ir Varnių tiltų nusidriekusiame dviračių ir pėsčiųjų take sumontuoti nauji 6 m aukščio šviestuvai.

Kaip skelbta anksčiau, Neries krantinės parkas turėtų tapti pirmuoju Kaune, kuriame bus galima išbandyti Lietuvoje vis labiau populiarėjantį diskgolfo žaidimą. Teritorijoje numatyta įrengti 18 specialių krepšių, į kuriuos galima svaidyti plastikines lėkštes.

20,7 hektarų ploto kompleksiniams rekonstrukcijos darbams miestas skirs virš 1,3 mln. eurų. Viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „HSC Baltic“ rangos darbus planuoja baigti iki 2022-ųjų vidurio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA