Pasivažinėjimas taksi kauniečiui kainavo tryliktą teistumą | Kas vyksta Kaune

Pasivažinėjimas taksi kauniečiui kainavo tryliktą teistumą

delfi.lt 2021/11/20 21:06
KD, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai trečiadienį paskelbė nuosprendį 33-ejų Pauliui Bobitinskui dėl netikrų pinigų panaudojimo – vyras už taksi paslaugas atsiskaitė suvenyriniais eurais.

Byloje nustatyta, kad P. Bobitinskas 2021 m. kovo 1 d. – balandžio 17 d. laikotarpiu, tiksliai nenustatytu laiku, Draugystės parke iš nenustatyto asmens, vardu Valdas, gavo ir taip įgijo žinomai netikrus pinigus – keturis 50 eurų banknotus ir septynis 20 eurų banknotus, kurie buvo pagaminti ne pagal eurų banknotų spausdinimo reikalavimus.

Juos P. Bobitinskas laikė savo namuose Kaune, kol kratos metu 2021 m. balandžio 22 d., 10.50 val. netikrus pinigus rado ir paėmė Kauno policijos pareigūnai.

Be to, tęsdamas nusikalstamą veiką, dalį netikrų pinigų nuteistasis realizavo, kai 2021 m. balandžio 17 d., maždaug vidurnaktį, taksi automobilyje Kaune, atsiskaitydamas už 2,50 Eur vertės pavežimo paslaugą, vairuotojai padavė žinomai netikrus pinigus – vieną 50 Eur banknotą, o iš jos gavo ir paėmė kaip grąžą 47,50 Eur.

Balandžio 18 d., apie 6 val., taksi automobilyje Kaune, atsiskaitydamas už 2,70 Eur vertės pavežimo paslaugą, vairuotojui taip pat padavė žinomai netikrus pinigus – vieną 50 Eur banknotą, o iš jo gavo ir paėmė kaip grąžą 47 Eur.

Kaip informavo teismo atstovė Vaiva Milkeraitienė, P. Bobitinskas visiškai pripažino savo kaltę ir nurodė, jog pinigus gavo dovanų iš draugo. Įsigijo juos kaip suvenyrus, laikė piniginėje tarp tikrų pinigų, po įvykio laikė namuose.

Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus, konstatavo, kad kaltinimas pagrįstas. „Kaltinamasis veikė tiesiogine tyčia – suvokė savo veikos pavojingumą ir norėjo taip elgtis“, – pažymėjo teismas.

Teismas pripažino P. Bobitinsko atsakomybę lengvinančia aplinkybe jo prisipažinimą. Tačiau atsakomybę sunkina tai, jog P. Bobitinskas yra recidyvistas.

Skiriant bausmę, teismas atsižvelgė į P. Bobitinsko padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, nusikalstamos veikos stadiją, kaltininko asmenybę, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, nusikalstama veika padarytą žalą.

„Kaltinamasis yra teistas 12 kartų, baustas administracine tvarka, nedirbantis“, – rašoma nuosprendyje.

Pripažinus P. Bobitinską kaltu, jam skirta galutinė 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos įstaigoje. Tiesa, nuteistasis šį nuosprendį dar gali apskųsti apeliacine tvarka. Byla dalyje dėl civilinių ieškinių nutraukta, nes P. Bobitinskas visiškai atlygino žalą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA