Į Taikos prospektą lėkė specialiosios tarnybos: greta jau yra žuvę žmonės | Kas vyksta Kaune

Į Taikos prospektą lėkė specialiosios tarnybos: greta jau yra žuvę žmonės

Šeštadienį paryčiais ugniagesiai ir medikai skubėjo į vieną Taikos prospekto devynaukščių. Užsidegus butui viršutiniame aukšte, buvo evakuoti žmonės, patalpos smarkiai apgadintos. Šalia esančiame identiškame daugiabutyje prieš kelerius metus gaisras baigėsi ne taip sėkmingai – ugnis pareikalavo gyvybės.

Šeštadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ pasiekusiame vaizdo įraše matyti prie 41-u numeriu pažymėto daugiabučio dirbančios gausios ugniagesių ir medikų pajėgos. Skaitytoja nurodė, kad nelaimė įvyko ties Taikos prospekto ir Birželio 23-iosios gatvės sankryža.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje nurodoma, kad pranešimas apie Taikos prospekte kilusį gaisrą gautas lapkričio 20 d., 4.12 val. Po kelių minučių į nelaimės vietą atvyko pirmieji gaisrininkų ekipažai.

Ugniagesių duomenimis, pranešta, kad dega butas devintame aukšte. Butas degė atvira liepsna, buvo smarkiai uždūminta laiptinė – iš daugiabučio evakuoti gyventojai, apžiūrėti viršutinių aukštų butai, bet nukentėjusių žmonių nerasta.

Išdegė 21 kv. m ploto butas, išdužo langai, aprūko gretimi butai, uždūminta laiptinė. Bute pradegė radiatoriaus vamzdis, tekėjo vanduo, dėl to užlieti 8 ir 7 aukštų butai.

Nustatytas, kad bute buvo įrengtas dūmų detektorius. Įvykis tiriama.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad greta esančiame 43-iame Taikos prospekto name 2014-ųjų sausį kilęs gaisras baigėsi daug liūdniau. Begesinant atvira liepsna pleškėjusį butą, jame rasti smarkiai apdegę žmogaus palaikai – nustatyta, kad tai 1962 m. gimusi moteris.

Tąkart taip pat stipriai prirūko laiptinė, gyventojai evakuoti specialia gelbėjimo įranga. Vienas dūmais apsinuodijęs vyras, gimęs 1943 m., buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

Tragiškas 2014-ųjų gaisras Taikos prospekte

Dar viena tragedija šiuose Taikos prospekto devynaukščiuose įvyko ne taip seniai, praėjusių metų kovo 11-osios naktį. Sutramdžius ugnį, bute buvo rastas 1958 m. gimusios moters kūnas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA