Kaip ant sparnų pakilęs „Žalgiris“ nubloškė svečius iš Stambulo | Kas vyksta Kaune

Kaip ant sparnų pakilęs „Žalgiris“ nubloškė svečius iš Stambulo

delfi.lt 2021/11/19 22:31
/ DELFI / J. Elinsko nuotr.

Penktadienio vakarą antrą pergalę iš eilės Eurolygoje iškovojo Kauno „Žalgirio“ (2/9) krepšininkai, kurie Nemuno saloje 86:75 patiesė pakrikusį Stambulo „Fenerbahče“ (3/8) kolektyvą.

Susitikimą pakiliau pradėjo svečiai iš Turkijos sostinės (11:18), tačiau startinio jaudulio atsikratę šeimininkai, įkvėpti sėkmingos Tai Websterio atkarpos, perėmė kontrolę į savo rankas ir antro kėlinio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą – 38:27.

Po didžiosios pertraukos įsišaudė Janis Strelniekas, kurio taiklūs tolimi šūviai padidino „Žalgirio“ atotrūkį iki 15 taškų – 48:33.

Abi komandos sezono starte strigo ir pergalėmis savo gerbėjus džiugino retokai: žalgiriečiai laimėjo tik vieną mačą iš dešimties, o savęs neprimenantys Turkijos atstovai – tik sykį per pastruosius 6 turus.

Ilgai turnyro lentelėje dugne tūnoję kauniečiai pagaliau pavijo Atėnų „Panathinaikos“ (2/9) ekipą, kurią prieš kelias dienas 76:69 nugalėjo namuose.

Jure Zdovcas per akistatą su Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniais savo dispozicijoje neturėjo ne tik traumuotų aukštaūgių Joffrey Lauvergne’o, Pauliaus Jankūno ir neregistruoto naujoko Regimanto Minioto, bet ir teigiamo COVID-19 testo rezultato sulaukusio Nielso Giffey’aus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA