Dėl pakoreguoto autobuso maršruto supykusi skaitytoja: kodėl Kauno meras nekenčia rajono žmonių? | Kas vyksta Kaune

Dėl pakoreguoto autobuso maršruto supykusi skaitytoja: kodėl Kauno meras nekenčia rajono žmonių?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pakoreguota priemiesčio autobuso 150-ojo maršruto trasa Kauno rajono gyventojus piktina ligi šiol. Kauno miesto savivaldybės administracijai atsisakius derinti 150-ojo maršruto eismo tvarkaraščius, nuo rugpjūčio 1 dienos dalis rajono gyventojų nebegali tiesiogiai pasiekti Kauno klinikų.

„Kodėl Kauno meras nekenčia rajono žmonių? Nuimtas 150 autobusas Kauno mero iniciatyva. Iš Garliavos papulti į Kauno klinikas nebeįmanoma. Tai žiauriai apsunkina žmonių gyvenimą. Gal jūs paklauskit jo, kodėl taip nekenčia Kauno raj. žmonių?!” – piktinosi Kauno rajono gyventoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Drukteinis, Kauno rajono savivaldybė su priemiesčio maršruto trasos koregavimu supažindino visas Kauno rajono savivaldybės seniūnijas. „Buvo duoti 2 mėnesiai, kad keleiviai galėtų pakeisti savo keliones pasiekiant Kauno klinikas”, – teigė jis.

Apie tai, kad nuo rugpjūčio 1 dienos keisis 150 autobuso Mastaičiai–Kaunas–Karmėlava–Salupiai maršrutas dar liepą pasisakė ir Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė. Ji teigė, kad Kauno miesto savivaldybės administracija atsisakė derinti 150-ojo maršruto eismo tvarkaraščius, kuriuose yra stotelės, nepatenkančios į miesto administracijos direktoriaus patvirtintą priemiesčio maršrutų stotelių sąrašą.

Jame nėra dalies stotelių, kuriose stoja autobusai, važiuojantys 150-uoju maršrutu, pavyzdžiui V. Lašo g., Klinikos, Akių klinika, Žeimenos g., Topolis, Ukmergės g., ir kitų. Dėl šios priežasties teko pakeisti iki tol buvusius eismo tvarkaraščius, iš dalies koreguojant maršrutą.

Atlikus pakeitimus, Alšėnų, Garliavos, Garliavos apylinkių, Karmėlavos ir kitų seniūnijų gyventojai neturi galimybių minėtu maršrutu tiesiogiai pasiekti Kauno klinikas.

„Kauno rajono savivaldybė administruoja 28 priemiesčio autobusų bei 4 maršrutinių taksi maršrutus. Artimiausiu metu panaikinti maršrutų neplanuojama, o eismo tvarkaraščių ir trasų pakitimai vykdomi atsižvelgiant į seniūnijų, bendruomenių, gyventojų, mokymo įstaigų siūlymus”, – portalą patikino G. Drukteinis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA