Paskelbtas sutrumpintas Lietuvos vyrų rinktinės sąrašas: „Žalgirio“ žaidėjų nematyti | Kas vyksta Kaune

Paskelbtas sutrumpintas Lietuvos vyrų rinktinės sąrašas: „Žalgirio“ žaidėjų nematyti

Jau kitą penktadienį (lapkričio 26 d.) Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 19:30 val. „Švyturio arenoje“ susikaus su Bulgarija. Tai bus pirmosios atrankos į FIBA 2023 metų Pasaulio taurę rungtynės. Artėjant mačui vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė sutrumpintą rinktinės žaidėjų sąrašą, kuriame 15 krepšininkų, rašoma LKF pranešime žiniasklaidai.

„Sutrumpinome sąrašą, atrinkome žaidėjus, kurie mūsų manymu, tinka labiausiai šioje situacijoje. Pavyko ne viskas, gaila, jog negalės prisijungti Vaidas Kariniauskas. Dar turėjome slaptų vilčių, kad jis suspės atsistatyti, tačiau, deja, nespėja. Šioje problematiškoje pozicijoje, reikės išsiversti kitais žaidėjais“, – kalbėjo strategas.

Tikimasi, kad antrosioms atrankos ciklo rungtynėms su Čekija (lapkričio 29 d.) prisijungti galės Mindaugas Kuzminskas, rungtyniaujantis Sankt Peterburgo „Zenit“ gretose. Šiuo metu žaidėjas kalbasi su klubu, derinamos kelionės detalės – apie sprendimą LKF informuos artimiausiu laiku.

„Turime ir džiugių naujienų – tikiuosi, jog antroms rungtynėms sugebės prisijungti Mindaugas Kuzminskas, kuris ir pats pareiškė didelį norą. Tiesa, su klubu viskas nėra suderinta iki galo, bet taip, kaip viskas vystosi, eina gera linkme“, – kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris.

Kazys Maksvytis / LKF nuotr.

Dėl nesikertančio tvarkaraščio viltį prisijungti prie rinktinės antrajam atrankos mačui su Čekija (lapkričio 29 d.) suteikę Kauno „Žalgirio“ žaidėjai Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas rinktinei nepadės. Dėl tos pačios priežasties šiame atrankos lange rinktinės marškinėlių neužsivilks ir Regimantas Miniotas.

„Teko šnekėti ir su „Žalgiriu“, ir su pačiais žaidėjais – šiai dienai susitarimo pasiekti nepavyko. Šiame lange teks išsiversti be jų“, – situaciją apibūdino K. Maksvytis.

Lietuvos vyrų rinktinės štabe kartu su K. Maksvyčiu darbuosis treneriai Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas, video skautas Tomas Rinkevičius, fizinio rengimo treneris Deividas Rinkevičius. Prie rinktinės trenerių štabo taip pat prisijungs ir Evaldas Beržininkaitis, dirbantis Jonavos krepšinio klube. Pirmosios rungtynės Lietuvos rinktinės atrankoje į 2023–ųjų Pasaulio taurę lauks Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“ lapkričio 26 dieną 19:30 val. su Bulgarija, o lapkričio 29 d. išvykoje lietuviai susikaus su Čekija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA