Rotušės aikštėje pradėta montuoti Kauno Kalėdų eglė | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje pradėta montuoti Kauno Kalėdų eglė

Montuojama Kalėdų eglė / R. Tenio nuotr.

Prieš savaitę Rotušės aikštėje pradėjęs dygti kalėdinis miestelis pereina į kitą etapą, ketvirtadienį prasidėjo pagrindinės Kauno Kalėdų eglės montavimo darbai.

Kaip jau rašyta, praėjusį antradienį Rotušės aikštėje pradėjo kilti geokupolai, portalo žiniomis, jų bus įrengta apie dešimt. Tiesa, kalėdinėje mugėje šiais metais bus galima prekiauti tik maistu ir gėrimais. Prekybininkų skaičius, anot Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vadovės Agnės Augonės, ribojamas dėl pandemijos situacijos šalyje, tad visų norinčių sutalpinti Rotušės aikštėje neįmanoma.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prie Kauno Kalėdų vairo jau 12-tą kartą stojo menininkė Jolanta Šmidtienė – jos vadovaujama viešoji įstaiga „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“ įsipareigojo eglutę ir Rotušės aikštę papuošti už 160 tūkst. eurų.

Ji portalui Delfi.lt atskleidė, kad apie 22 metrų aukščio eglė bus suformuota iš natūralių šakų. Jas planuojama tvirtinti prie daugelį metų iš eilės naudojamo metalinio stovo, kuris jau pradėtas montuoti ketvirtadienio popietę.

„Eglė šiais metais bus labai žalia ir švies žaliai. Nes žemė – žalia planeta, žiūrint iš kosmoso ji primena švytintį brangakmenį – smaragdą. Šiais metais nebus įėjimo į eglės vidų. Pernai jį teko uždaryti dėl pandeminės situacijos, tai šiais metais jo visai atsisakyta“, – sakė J. Šmidtienė.

Kalėdinę pasaką kurianti menininkė minėjo, kad ši dekoravimo tema pasirinkta, nes eglė – tarsi gyvybės medis simbolizuoja pažadėtą amžiną gyvenimą.

Kauno eglutės įžiebimas tradiciškai planuojamas paskutinį lapkričio šeštadienį – lapkričio 27 d. Tiesa, įžiebimo šventės formatas dar nėra aiškus, Kauno savivaldybė svarsto du renginio scenarijus, o apie sprendimą, anot Delfi.lt, žadama pranešti jau šiandien.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA