Rukloje bus vystoma karinė infrastruktūra: statomos naujos kareivinės, tiesiami keliai | Kas vyksta Kaune

Rukloje bus vystoma karinė infrastruktūra: statomos naujos kareivinės, tiesiami keliai

Asiociatyvi / A. Pliadžio nuotr.

Spalio pabaigoje vykusio susitikimo metu Vokietija ir Lietuva nutarė vystyti bendrą projektą – Rukloje bus kuriama nauja infrastruktūra, statomos kareivinės, tiesiami keliai ir kita. Išvystyta infrastruktūra bus skirta brigados „Geležinis Vilkas“ Artilerijos ir Logistikos batalionams bei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei.

„Įgyvendindami šį projektą, skirtą tiek bendriems Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų bataliono, tiek atskirai Lietuvos kariuomenės poreikiams, siekiame patenkinti augančias Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų bataliono reikmes, užtikrinti kuo geriausias kariams darbo, tarnybos ir gyvenimo sąlygas, o turimai technikai ir turtui suteikti saugojimo, priežiūros ir eksploatavimo galimybes. Vystydami šį projektą orientuojamės ir į tai, kad Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtra ne tik užtikrintų kiekybinius poreikius, bet ir prisidėtų prie naujos kokybės Lietuvos kariuomenėje kūrimo“, – sako krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Vystant infrastruktūrą Rukloje bus statomos naujos kareivinės, štabai, valgykla, sporto kompleksas. Bus įrengtos mokomosios klasės, medicinos punktas, laisvalaikio zona. Taip pat bus kuriama visa būtina inžinerinė infrastruktūra, tiesiami keliai, kt. Šia bendra infrastruktūra naudosis tiek Lietuvos, tiek sąjungininkų kariai.

„Karinės infrastruktūros kūrimas ir tolesnis modernizavimas yra svarbi investicija į kokybiško ir kompetentingo mūsų bendradarbiavimo plėtrą. Vokietija, žinoma, teikia svarią paramą Lietuvai šioje srityje. Tai naudinga abiem šalims ir visai NATO“, – teigia Vokietijos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis dr. Peteris Buschmannas.

Lietuvos kariuomenės poreikiams taip pat atskirai bus vystomas Artilerijos ir Logistikos batalionų technikos parko projektas. Jis apima remonto dirbtuvių, garažų, sandėlių, stoginių, degalinės, plovyklos, kelių ir kitų objektų statybą.

Planuojama, kad bendra projektų vertė viršys 200 mln. eurų, kurių didžioji dalis būtų Vokietijos investicijos Lietuvoje. Projektas bus įgyvendinamas kartu su NATO paramos ir įsigijimų agentūra, ekspertine parama prisidės NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras.

Abiem projektams reikalingų projektavimo darbų pirkimą planuojama skelbti 2022 metais, o visą infrastruktūrą išvystyti ir perduoti naudotojams planuojama etapais per 2023-2026 metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA