Pilietiškas gyventojas Kauno rajone padėjo sučiupti kuro vagišius | Kas vyksta Kaune

Pilietiškas gyventojas Kauno rajone padėjo sučiupti kuro vagišius

Kauno AVPK nuotr.

Antradienio naktį, apie 00:50 val., pareiškėjas per vaizdo stebėjimo kamerų įrašus pastebėjęs įtartinus asmenis, atvyko į įvykio vietą ir sulaikė du vyrus, įtariamus dyzelinio kuro vagyste. Pareiškėjas apie šį įvykį nedelsiant informavo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus. Greitai paaiškėjo, jog Kauno rajone sulaikyti didelio masto vagyste įtariami du Prienų rajono gyventojai (g. 2002 m.).

Lapkričio 13–16 d. Kauno r., Jonučių kaime, iš uždaroje ir aptvertoje teritorijoje stovinčių vilkikų kuro bakų pavogta apie 1200 litrų dyzelinio kuro. Vagystės metu apgadinta ir įmonės teritoriją juosianti tvora, asfalto danga, taip pat vilkikų kuro bakų užraktai. Padaryta turtinė žala siekia daugiau nei 1500 eurų.

Šalia įvykio vietos rasti du įtariamiesiems priklausantys automobiliai, kuriuose sudėtos tuščios talpos vogtam kurui talpinti bei kiti daiktai. Įtariamieji – laikinai sulaikyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo sk. prokuroras Vidas Kilinskas.
Nors šis atvejis ir baigėsi laimingai, tačiau pareigūnai prašo saugoti save ir patiems nesulaikinėti įtartinų asmenų, o nedelsiant kviesti pagalbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA