Portale „Kas vyksta Kaune“ startuoja „Kauno metų automobilio“ rinkimai | Kas vyksta Kaune

Portale „Kas vyksta Kaune“ startuoja „Kauno metų automobilio“ rinkimai

„Lietuvos metų automobilis 2022“ / LŽA nuotr.

Pirmadienį į specialių naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ puslapį užsukę skaitytojai jau gali atiduoti balsus už labiausiai patinkantį modelį. Po savaitę truksiančio pirmojo balsavimo etapo iš 31 pretendento liks 10 geriausiai įvertintų, kurių tik vienas bus apdovanotas „Kauno metų automobilio“ titulu.

Balsuoti už savo favoritus kauniečiai kviečiami iki lapkričio 20-osios. Tą dieną į antrąjį „Kauno metų automobilio“ rinkimų etapą pateks 10 daugiausia balsų surinkusių automobilių, o dar po savaitės paaiškės, kurią transporto priemonę portalo skaitytojai pripažino geriausia.

Šiuo metu balsuoti galima už bet kurį iš 31-o „Lietuvos metų automobilio“ rinkimuose dalyvaujančio modelio:

„Alfa Romeo Stelvio“
„Aston Martin DBX“
„Audi e-tron GT“
„Audi Q4 e-tron”
„Citroën C3 Aircross“
„Citroën C4“
„Citroën ë-c4“
„Cupra Formentor“
„Mercedes EQA“
„Fiat 500e“
„Ford Mustang Mach-E“
„Hyundai Bayon“
„Hyundai i20“
„Hyundai IONIQ 5“
„Hyundai Santa Fe“
„Hyundai Tucson“
„Jaguar F-Pace SVR“
„Jaguar F-Type“
„Jeep Compass“
„Mercedes-Benz C klasė“
„Nissan Qashqai“
„Opel Mokka-e“
„Peugeot 508 PSE“
„Porsche Macan GTS“
„Renault Arkana“
„Seres 3“
„Subaru Outback Touring“
„Škoda Enyaq iV“
„Toyota Yaris Cross“
„Volkswagen Arteon Shooting Brake“
„Volkswagen ID.4“

Kaip anksčiau skelbė Lietuvos žurnalistų autoklubas, jau 25 kartą rengiamuose rinkimuose dalyvaujančių modelių bendra vertė siekia beveik 2 mln. eurų, vidutiniškai vienas automobilis kainuoja apie 60 tūkst. eurų. Vienam konkurse esančiam modeliui tenkanti galia vidutiniškai siekia daugiau nei 240 AG, o pagreitėjimo iki 100 km/val. laikas – apie 7,8 sek.

Be specialios „Kauno metų automobilio“ kategorijos, „Lietuvos metų automobilio 2022“ rinkimuose šiemet įsteigtos tokios pagrindinės nominacijos:

„Metų automobilis 2022“
„Metų elektromobilis 2022“
„Tautos automobilis“
„Metų miesto visureigis“
„Už dizainą“
„Sportiškiausias“
„Metų vairas“ (teikiama labiausiai Lietuvą garsinusiam automobilių sporto meistrui)
„Šeimos automobilis“
„Metų inovacija“
„Saugiausias stabdys“
„Verslo klasės automobilis“
„Metų multimedija“

Primename, kad prieš metus „Kas vyksta Kaune“ surengtame balsavime triumfavo elektrinis „Audi e-tron Sportback“, surinkęs 17,33 proc. skaitytojų balsų. Antrą ir trečią vietas pasidalijo „Škoda Octavia“ (8,71 proc.) su „Mercedes-Benz E klase“ (8,71 proc.), ketvirtąją užėmė vos per plauką atsilikęs „Volkswagen Tiguan“ (8,53 proc.). Iš viso atiduota 1170 balsų.

Keturių žiedų markei atstovaujančios bendrovės „Autojuta“ Kauno „Audi“ centro Naujų automobilių pardavimo skyriaus vadovas ir tituluotas Lietuvos ralio pilotas Vytautas Švedas pernai spėjo, kad gyventojų pasirinkimą lėmė ne tiek elektrinė pavara, kiek kauniečių mylimas gamintojas.

Priklausomai nuo variklio tipo, visus keturis „Audi“ ratus sukantys du elektriniai motorai išvysto 230 kW arba 300 kW maksimalią galią ir įspūdingą 540 Nm arba 664 Nm sukimo momentą. Nors automobilio masė apie 2,5 t, galingesnė „Audi e-tron Sportback“ versija su boost režimu, gamintojo duomenimis, iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 5,7 s.

Jubiliejiniai, 25-ieji „Lietuvos metų automobilio“ rinkimai iškilmingai startavo spalio 27 d. Geriausiųjų septintuką nacionaliniuose rinkimuose skelbti numatoma lapkričio 17 d., o finalas, kurio metu paaiškės absoliutus laimėtojas ir kitų nominacijų nugalėtojai vyks lapkričio 27 d.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai už favoritus balsuoti gali čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA