„Bolt” paspirtukai Ąžuolyno parke laukia archeologų | Kas vyksta Kaune

„Bolt” paspirtukai Ąžuolyno parke laukia archeologų

J. Jankevičiaus "Facebook" nuotr.

Pakelėse ar Nemune besimėtantys „Bolt” paspirtukai kauniečių jau nebestebina. Tačiau pirmadienį paviešinti vaizdai iš Ąžuolyno parko nepaliko abejingų. Norintys pasinaudoti transporto priemone, pirmiausia turėtų ją atsikasti, o gal tai palikimas ateities kartoms ir archeologiniams kasinėjimams?!

Pirmadienį, lapkričio 15-ąją, kaunietis Juras Jankevičius savo „Facebook” paskyroje pasidalijo apie Ąžuolyno parke likimo valiai paliktus paspirtukus. Kauniečių pamėgtos transporto priemonės įtvirtintos žemėse, „instaliacija“ pasipuošusi ir žemę nuklojusiais rudeniniais lapais. „Laukiam archeologų!” – šmaikščiai komentavo J. Jankevičius.

Neeiliniai „Bolt“ paspirtukų parkavimo būdai Kauno mieste fiksuojami nuolat, primename, kad kartą paspirtukas rastas viename iš Vilijampolės šiukšlių konteinerių taip pat ir Nemune.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” seniau yra teigęs pavežėjimo paslaugų bendrovės „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius, pagundų gadinti paspirtukus piliečiams kyla, o vandalizmo atvejais bendradarbiaujama ir su policija.

„Jeigu pradžioje tai buvo naujas dalykas, žmonės buvo pasimetę, nežinojo, kaip elgtis, dabar, kai yra akivaizdūs vandalizmo atvejai, bendradarbiaujame su policija. Miestuose yra kameros, patys paspirtukai turi gerus daviklius. Yra pakankamai duomenų pabandyti nustatyti, kas sukėlė žalą“, – seniau komentavo A. Pacevičius.

Anot jo, bene primityviausias ir pagrindinis vandalizmas – kai žmonės neaišku dėl ko apimti emocijų suspardo paspirtukus, juos apgadina kaip suoliukus ar šiukšlių dėžes viešosiose erdvėse.

„Taip pat pasitaiko, kad bando tą turtą pasisavinti, jį išardyti ar kaip nors panaudoti. Būna ir komiškų situacijų, tarkime, policija važiuoja, o žmogus pakelėj varosi du paspirtukus, kurie turi GPS siųstuvus. Praktiškai patys išsiduoda“, – kalbėjo „Bolt“ vadovas Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA