Kaunietis susirūpinęs: kiek dar žaisim iki labai rimtos nelaimės? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis susirūpinęs: kiek dar žaisim iki labai rimtos nelaimės?

/ Kaunas.lt nuotr.

Prieš daugiau nei tris metus atverta Ašigalio gatvės jungtis su A1 magistrale neramina kauniečius savo pavojingumu, mat piko metu, kai eismas intensyvus, čia nusidriekia į Eigulių mikrorajoną norinčių nusukti eilė lėtėjimo juostoje, kuri trukdo aplinkkeliu važiuojantiems automobiliams.

„Pamąstymui – Kiek dar žaisim iki laaaaabai rimtos eismo nelaimės ties Eigulių įvažiavimu į miestą vakarinio piko metu sustodami pirmoje eismo juostoje sukt į Eigulius?

Šiandien vakarop vos sunkiasvorė nenustūmė visos laukiančiųjų eilės dėl vieno intelekto nesužaloto vairuotojo“, – pavojingą situaciją „Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ grupėje nupasakojo kaunietis.

„Iki šiol piko metu nuvažiavimu iš A1 kelio į Jonavos gatvę per valandą pravažiuodavo daugiau nei tūkstantis automobilių. Natūralu, kad šioje vietoje susidarydavo didžiuliai kamščiai. Apie 70 procentų šito transporto srauto vyksta į Eigulių ir Kalniečių mikrorajonus. Nauja A1 ir Ašigalio gatvės jungtis leis šiems vairuotojams namus pasiekti kur kas greičiau“, – atidarant naują eismo arteriją kalbėjo tuometinis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Tiesiant naująją jungtį buvo įrengta nauja žiedinė sankryža, supilti kelio pylimai, nutiestos požeminės komunikacijos. Ateityje naująją jungtį papildys viadukas, kuris vairuotojams leis iš Ašigalio gatvės pasukti tiesiai link Klaipėdos, o atvykstantiems iš Vilniaus pusės – nusileisti į Ašigalio gatvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA