Kauno „Žalgirio“ vairas perduotas J. Zdovcui prieš mėnesį: M. Shileris sutartį laiko vis dar galiojančia | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ vairas perduotas J. Zdovcui prieš mėnesį: M. Shileris sutartį laiko vis dar galiojančia

delfi.lt 2021/11/09 20:03
/ R. Tenio nuotr.

Martinas Schilleris nebeužsuka į „Žalgirio“ areną – nebent incognito. Tačiau praėjus mėnesiui po atleidimo iš Kauno „Žalgirio“ klubo vyriausiojo trenerio pareigų 39-erių austras formaliai save tebelaiko Lietuvos čempionų vairininku: derybose dėl kontrakto nutraukimo sąlygų kompromisas vis dar nėra pasiektas.

Nors Jure Zdovcas jau mėnesį pratinasi prie karštos „Žalgirio“ stratego kėdės, visą šį laiką Kaune praleido ir slovėno pirmtakas.

M. Schilleris de facto nebetreniruoja komandos, bet buvę darbdaviai kol kas nepasiūlė jam priimtinos kompensacijos dėl vienašališkai nutrauktos sutarties.

Nė viena pusė viešai nekomentuoja derybų eigos, o kol jos nebaigtos, vos po dviejų Eurolygos turų atleistas treneris nepageidauja bendrauti su žiniasklaida.

Specialisto agentas iš Vokietijos Bennetas Ahnfeldtas Delfi tik patikino, jog jo klientą tebesaisto sutartis su „Žalgiriu“.

M. Schilleris neskuba iš Kauno, kuriame su šeima praleido jau beveik pusantrų metų, nes čia jo dukros lanko mokyklą. Kita vertus, trenerį gali stabdyti ir derybinė pozicija.

Krepšinio profesionalų sutartyse su klubais paprastai būna nustatytas terminas – 30 dienų ar daugiau, kuriam suėjus žaidėjas ar treneris pats gali nutraukti kontraktą dėl nemokamo atlyginimo, o vėliau kreiptis į Krepšinio arbitražo teismą (BAT).

Teoriškai M. Schilleris tokiu atveju galėtų prašyti kompensacijos už visą pagal sutartį su „Žalgiriu“ jam priklausiusį uždarbį – iki pat sezono pabaigos.

Situacija pasikeistų austrui dar šiame sezone susiradus kitą darbovietę – Izraelio žiniasklaidos šaltiniai praėjusią savaitę skelbė, jog M. Schilleris yra vienas pretendentų į Jeruzalės „Hapoel“ ekipos vyriausiojo trenerio postą.

„Žalgiris“ M. Schilleriui buvo pirmasis profesionalus klubas Europoje, kuriam jis vadovavo. Į Kauną 2020-ųjų vasarą atvykęs Šarūną Jasikevičiaus įpėdinis prieš tai tris sezonus treniravo NBA G lygoje rungtyniaujantį Solt Leik Sičio „Stars“ (JAV), o iki tol ėjo asistento pareigas Vokietijos ekipose, taip pat ir nacionalinėje šios šalies rinktinėje.

Nors pirmaisiais metais jis padėjo „Žalgiriui“ apginti šalies čempiono bei Karaliaus Mindaugo taurės savininko titulus ir pasiekė lygų pergalių bei pralaimėjimų balansą Eurolygoje (17/17), nuvilianti naujo sezono pradžia virto ankstyvu atleidimo lapeliu, įteiktu jau spalio 8 d.

„Žinau, kad daug kam tai nelaukta, netikėta. Turiu prisiimti dalį atsakomybės pats. Po Šaro išėjimo galvojome apie kažką naujesnio, inovatyvesnio, pradėjome savotišką projektą tarp NBA G lygos ir Eurolygos. Pripažįstu, jog šis projektas – nepavykęs. Tikiu, kad ateityje bus geriau, kad ir su turimais žaidėjais galime pasiekti savo tikslus. Dėl to ir darome šį žingsnį.

Mes stebėjome visą procesą, dalyvaudavome treniruotėse, diskutuodavome su M. Schilleriu, ką būtų galima pagerinti. Nenoriu grįžti į laikus, kai sakydavome, kad „garbingai kovojome iki trečio kėlinio, o tada pavargome ar dar kažkas“. Man tai nėra tas „Žalgiris“, apie kurį kalbame su žaidėjais kviesdami juos čia atvykti. Tas „Žalgiris“ dėl pergalių visada kovoja iki paskutinės sekundės. Jei nematai progreso, tai kam tada laukti“, – tuomet ankstyvą trenerių štabo pertvarką komentavo klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Bet M. Schillerį pakeitusiam J. Zdovcui įžiebti pergalių laužo Nemuno saloje taip pat kol kas nepavyksta.

Eurolygoje visus 8 susitikimus pralaimėjęs „Žalgiris“ velkasi turnyro rikiuotės uodegoje, praėjusį sekmadienį pirmąsyk suklupo ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), namuose nusileidęs principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“.

Praėjusią savaitę Kauno klubas korekcijas išplėtė į savo sudėtį: komandą paliko įžaidėjas Emmanuelis Mudiay, vietoje kurio atvyko du gynėjai Zoranas Dragičius ir Tai Websteris.

Šią savaitę žalgiriečių laukia išvyka į Madridą, kur penktadienį teks stoti prieš ketvirtą vietą Eurolygoje užimantį ir penkerias iš šešerių pastarųjų rungtynių laimėjusį Ispanijos vicečempioną „Real“ (6/2).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA