Kauno gyventojai ir įmonės nesumokėjo per 9 mln. eurų mokesčių | Kas vyksta Kaune

Kauno gyventojai ir įmonės nesumokėjo per 9 mln. eurų mokesčių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad iki lapkričio vidurio 48,5 tūkst. gyventojų ir įmonių sulauks priminimų apie nesumokėtus mokesčius. Laiškai siunčiami dalimis – praėjusią savaitę jų jau sulaukė pirmieji 7,7 tūkst. įmonių ir 8,8 tūkst. gyventojų.

Paprasčiausias ir greičiausias būdas sužinoti mokesčių sumą bei ją sumokėti – prisijungti prie Mano VMI > Mokesčių kortelė.

„Nedelsti ir sumokėti atidėtus mokesčius taip pat turėtų mokesčių mokėtojai, kuriems iki spalio 31 d. buvo taikomos mokestinės pagalbos priemonės, nes nuo lapkričio 1 d. nesumokėtiems mokesčiams pradėti skaičiuoti delspinigiai“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, jog finansinių sunkumų turintys ir mokesčių sumokėti per nustatytą terminą negalintys asmenys gali kreiptis į VMI su prašymu dėl mokestinės paskolos sutarties (MPS) sudarymo su palūkanomis.

Iš viso šiuo metu mokesčių nepriemoką, kuriai buvo taikoma mokestinė pagalba ir tik nuo lapkričio 1 d. pradėti skaičiuoti delspinigiai, Kauno apskrityje turi beveik 1,6 tūkst. įmonių (6,6 mln. eurų), 2,9 tūkst. savarankiškai dirbančių gyventojų (703 tūkst. eurų) ir 16 tūkst. jokios veiklos nevykdančių gyventojų (1,9 mln. eurų).

Konsultacijas dėl mokestinės paskolos sudarymo bei kitais mokesčių klausimais gyventojai gali gauti paskambinę 1882 (+370 5 260 5060) ar 8 5 2191 777, taip pat pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. Konsultacijos aptarnavimo padaliniuose – su išankstine rezervacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA