Įspėja vairuotojus: vietomis kelias labai slidus | Kas vyksta Kaune

Įspėja vairuotojus: vietomis kelias labai slidus papildyta

Ties "Mega" nuo kelio nulėkęs automobilis / "Kas vyksta Kaune" grupės nuotr.

Antradienio rytą vairuotojai įspėjami dėl slidžių kelio ruožų. Atlikę staigius manevrus jau įamžinti pakelės griovyje.

„Būkit atsargūs ir nepervertinkit savo vairavimo įgūdžių, kelias vietomis labai slidus. Geros dienos”, – „Kas vyksta Kaune” grupėje antradienio rytą praneša vairuotojas.

Netoli prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” užfiksuotas ir nuo kelio nulėkęs automobilis. „Ant viaduko jutau, kad slidu, bet normaliu greičiu taip nebūna”, – nelaimę komentavo kiti vairuotojai.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik šiaurės bei šiaurės rytų Lietuvoje, miškinguose ruožuose ir ruožuose ant tiltų bei viadukų vietomis yra drėgnų bei slidžių kelių ruožų.

Slidžius kelių ruožus barsto AB „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelių būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį bei nedaryti staigių manevrų.

Šakių, Raseinių, Jurbarko, Kretingos ir Skuodo rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas. Matomumas vietomis sumažėjęs iki 50-250 m.

Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 laipsnių šalčio iki 0 laipsnių. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną žymesnių kritulių nenumatoma. Vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/s, antroje dienos pusėje vakariniuose rajonuose iki 12 m/s. Oro temperatūra nuo 2 iki 6 laipsnių šilumos.

Papildyta 15.25 val.

Tikėtina, kad netoli „Megos” griovyje atsidūręs automobilis nesuvaldytas ne vien dėl slidaus kelio, aiškėja, kad „Volkswagen Bora” vairuotojas buvo neblaivus.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, lapkričio 9 d. apie 04.05 val. Kaune, Islandijos pl., automobilis „VW Bora”, kurį vairavo neblaivus 1996 metais gimęs vyras, nuvažiavo nuo kelio. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,64 prom.

Liudininkų teigimu, jaunuolis bandė bėgti iš eismo įvykio vietos, tačiau buvo sulaikytas.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA