„Rimi“ ir kitoms įmonėms – baudos už prekybą nesaugiomis prekėmis | Kas vyksta Kaune

„Rimi“ ir kitoms įmonėms – baudos už prekybą nesaugiomis prekėmis papildyta

BNS, Kas vyksta Kaune 2021/11/08 14:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Mažmeninės prekybos bendrovei „Rimi Lietuva“ ir kitoms įmonėms skirtos nuo 1 tūkst. iki 1,3 tūkst. eurų baudos už nesaugių žaislų, girliandų ir ploviklių pardavimą.

Anot Vartotojų teisių apsaugos tarnybos, „Rimi“ prekiavo pavojingu žaislu – gyvate „Nature Word“, joje buvo viršytas ftalatų kiekis. Už tai jai skirta 1,3 tūkst. eurų bauda.

Įmonei „Tavo noras“ už žaislo „my Baby Rattles“ prekybą skirta 1 tūkst. eurų bauda. Barškučių rinkinys yra pavojingas jaunesniems nei trejų metų vaikams.

Tokia pat bauda skirta ir įmonei „Mportas“ už kalėdinių girliandų 100 LED, kurios gali užsidegti, prekybą, o įmonei „Opoltrans Lithuania“, prekiavusiai netinkamu žieminiu stiklų plovikliu, – 700 eurų bauda.

Papildyta 15.36 val.

Anot „Rimi Lietuva“ atstovų, pateikdami produktus prekybai „Rimi” parduotuvėse tiekėjai pasirašo sutartinius įsipareigojimus, kuriuose užtikrina, kad prekių kokybė bei saugumas pilnai atitinka Europos Sąjungoje galiojančius reikalavimus, keliamus kompetentingų institucijų.

„Šiuo konkrečiu atveju, gamintojas „Simba Toys” savo produktą žymėjo ženklu „CE”, kuris reiškia atitiktį ES žaislų saugos direktyvai, jo produktus importavęs tiekėjas mūsų bendrovę atsakingai užtikrino, kad prekė yra patikima.Valstybinės vartotojų apsaugos tarnybos iniciatyva atliktų laboratorinių tyrimų metu buvo nustatyta, kad žaisle esantys ftalatų kiekiai viršija ES direktyvos leidžiamus kiekius.

Gavę šią informaciją nedelsiant pradėjome bendradarbiauti su atsakingais pareigūnais, sustabdėme prekybą žaislu ir pradėjome vykdyti jo išėmimą iš rinkos. Vadovaudamiesi nustatytomis procedūromis, apie tai iš karto paskelbėme visose mūsų tinklo parduotuvėse, informavome bei paskatinome pirkėjus grąžinti šią prekę. Iš vartotojų nusiskundimų ar kitų signalų, verčiančių suabejoti preke, mūsų bendrovė negavo”, – rašoma „Rimi” komentare.

„Rimi” atstovai pažymi, kad ir toliau bendradarbiauja su atsakingomis institucijomis bei teikia visą tyrimui reikalingą informaciją.

„Dėkojame Valstybinei vartotojų teisių tarnybai už atkreiptą dėmesį į šią situaciją ir galimybę kuo skubiau į ją reaguoti. Naudodamiesi šia galimybe norėtume dar kartą kreiptis į pirkėjus ir pakviesti juos į parduotuves sugrąžinti įsigytus žaislus – gyvates „Nature Word”. Savo ruožtu, bendradarbiaudami su teikėju aiškinamės šią situaciją ir imsimės prevencinių veiksmų, kad tokių atvejų ateityje nebūtų”, – rašoma komentare.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA