Vyriausybėje svarstomi COVID-19 valdymo sugriežtinimai – keistųsi ir kaukių dėvėjimo tvarka | Kas vyksta Kaune

Vyriausybėje svarstomi COVID-19 valdymo sugriežtinimai – keistųsi ir kaukių dėvėjimo tvarka

delfi.lt / Gabrielė Grinkaitė 2021/11/08 13:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Vyriausybėje buvo pristatyti nauji siūlymai, kaip būtų galima sugriežtinti COVID-19 prevencijos priemones. Jei nauji siūlymai bus priimti, gyventojai jau netrukus sulauks rimtų pokyčių.

Pirmas Vyriausybėje svarstomas sugriežtinimas – privaloma izoliacija po kontakto su sergančiu žmogumi ne tik nevakcinuotiems asmenims, kaip buvo iki šiol, bet ir vakcinuotiems. Izoliaciją vakcinuotiems asmenims būtų galima nutraukti gavus neigiamą testo rezultatą. PGR testas turėtų būti atliktas ne anksčiau nei 3 dieną po didelės rizikos sąlyčio.

Antras svarstomas sugriežtinimas – įpareigojimas visiems gyventojams dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius.

Trečias siūlomas sugriežtinimas – galimybių pasas (gpasas) nuo gruodžio 6 dienos turėtų būti taikomas vaikams nuo 12 metų. Šiuo metu „gpasas” taikomas tik nuo 16 metų.

„Gpaso” galiojimas turėtų būti 7 mėnesiai.

Svarstoma ir apie privalomą profilaktinį testavimą kai kurioms grupėms. Privalomai testuotis turėtų asmenys, dirbantys medicinos, slaugos, globos, švietimo sektoriuose, jei po pilnos vakcinacijos praėjus 180 dienų asmuo nesiskiepija sustiprinančiąja vakcinos doze.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, jog šalyje įmanomas ir trečiasis karantinas. Praėjusią parą nustatyta 1411 naujų COVID-19 atvejų, mirė 17 žmonių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA