Dėl į svetimus konteinerius metamų šiukšlių sulaukė skundų: gali grėsti nemenkos baudos | Kas vyksta Kaune

Dėl į svetimus konteinerius metamų šiukšlių sulaukė skundų: gali grėsti nemenkos baudos

Skaitytojo, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Praėjusią savaitę į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaimynų išdaigomis neapsikentę kauniečiai, kai užfiksavo kaip aplinkinių namų gyventojai savo atliekas meta į daugiabučių namų požeminius konteinerius, todėl konteineriai nuolatos perpildyti, o „Kauno švara“ nespėja ištuštinti. Įmonės atstovai patikino, jog situacija žinoma ir imtasi veiksmų problemai spręsti, o šiukšlintojus įspėja apie gresiančias baudas.

„Raudondvario pl. 200 žmones atsiveža konteinerius iš nuosavų namų ir krauna į požeminius konteinerius“, – užsitęsusią problemą paviešino kaunietis.

Iš gyventojų gavo skundus

„Kauno švara“ atstovas žiniasklaidai Jonas Tumpa patvirtino, jog situacija šiuo adresu žinoma, ir iš vietinių gyventojų net yra tekę gauti skundų apie neteisėtai besielgiančius vietinius gyventojus.

„Taip, esame gavę skundų dėl šio namo. Atsižvelgdami į šiuos skundus, šalia namo įrengėme vaizdo stebėjimo kamerą, kuri fiksuoja šiuos šiukšlintojus“, – teigė jis.

Šiuo metu šiame kieme stovinčius konteinerius „Kauno švara“ tuština net penkis kartus per savaitę, tačiau jei problema nepagerės, planuojama dažninti atliekų vežimą.

„Šalia Raudondvario pl. 200 esantys pusiau požeminiai komunalinių atliekų konteineriai tuštinami pirmadieniais, antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Visgi, į šiuos konteinerius atliekas meta ne tik Raudondvario pl. 200, bet ir 192 bei 194 namų gyventojai. Kol kas viliamės, kad į jiems nepriklausančius konteinerius atliekas metantys gyventojais atkreips dėmesį į naujai iškabintus perspėjimus, o jeigu ne – padažninsime ir atliekas šioje atliekų aikštelėje tuštinsime kiekvieną dieną“, – apie planuojamus problemos sprendimo būdus kalbėjo J. Tumpa.

Gresia baudos

Į svetimus konteinerius atliekas metantys šiukšlintojai rizikuoja gauti nemenkas baudas, jeigu jų darbeliai bus užfiksuoti.

„Pastarosiomis savaitėmis mes užfiksavome kelis šiukšlintojus, kurie į bendrojo naudojimo konteinerius meta atliekas iš savo privačiai valdai skirto konteinerio. Turimą vaizdo medžiagą mes jau persiuntėme Viešosios tvarkos skyriui, todėl tikimės, kad ir šiukšlintojai bus atitinkamai nubausti.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksu, tai gali gyventojui užtraukti įspėjimą arba baudą iki 600 Eur“, – teigė atstovas žiniasklaidai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA