P. Gražulį policijai įdavusi B. Navickaitė pasiekė savo | Kas vyksta Kaune

P. Gražulį policijai įdavusi B. Navickaitė pasiekė savo

delfi.lt 2021/11/04 18:45
Petras Gražulis / Delfi.lt nuotr.

Politiko Petro Gražulio dukterį auginanti Birutė Navickaitė prieš kelias savaites įdavė mergaitės tėvą policijai. Anot moters, Seimo narys trimetę savo automobilyje vežiojo nepritaikęs tokio ūgio ir svorio vaikams būtinos kėdutės. Paaiškėjo, kad B. Navickaitė buvo teisi – politikas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą nubaustas bauda.

„Sveikinu P. G. gavus baudelę už vaikučio vežiojimą be diržų ir tikiuosi, kad ji nuo šiol važinėjasi saugiai. Na, o piktiems veidams galiu atsakyti iš karto – tikrai nenorėčiau žinoti, ar ko nors išvengėm“, – socialiniuose tinkluose ketvirtadienį rašė B. Navickaitė.

„Ir dar sveikinu pagaliau nusipirkus vaikišką kėdutę“, – pridūrė ji.

Tai, kad politikui iš tiesų skirta bauda patvirtino ir Klaipėdos policijos atstovai. Kaip skelbia 15min.lt, remiantis ANK 432 str. 1 d., P. Gražuliui skirta 15 eurų bauda.

Delfi primena, kad pagal KET, žemesni nei 135 cm ūgio vaikai privalo būti vežami automobilinėje kėdutėje. Jos pagal vaiko svorį skirstomos į šias grupes:

0 grupė (vaikams iki 10 kg);
0+ grupė (vaikams iki 13 kg);
I grupė (9-18 kg vaikams);
II grupė (15-25 kg vaikams);
III grupė (22-36 kg vaikams).

Anot B. Navickaitės, P. Gražulis šių nurodymų nesilaikė jau ilgą laiką.

„Esu ne vieną sykį jam davusi kėdutę. Kai paskutinį kartą daviau, tai Monikutė sėdėjo ant grindų pakritusi. Visiškai net ne kėdutėje“, – Delfi kiek anksčiau sakė Birutė.

Pasiteiravus, ar mergaitės ūgis pagal KET išties yra per mažas važiuoti be specialiai pritaikytos sėdynės, B. Navickaitė patikino: „Jai yra 3,5 metų, tad jokių šansų, kad ji patektų į tą ūgio kategoriją, kuomet važiuojant automobilyje nereikėtų kėdutės. Perku jai 1,15 m. ūgio vaikams skirtus rūbelius”.

Delfi tuomet susisiekė ir su P. Gražuliu, tačiau šis tik išgirdęs temą, apie kurią norima kalbėti, numetė telefono ragelį. Šia tema politikas nekalba ir su dukters mama.

„Jis niekada nesiteisina. Niekaip“, – sakė ji.

Kad P. Gražulis buvo įskųstas policijai, Delfi patvirtino Klaipėdos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė.

„Buvo pranešimas per e-policiją apie galimai padarytą tokio pobūdžio nusikaltimą. Jis perduotas Palangos policijos pareigūnams, kurie informaciją patikslins. Galimai buvo prisegta ir vaizdo medžiaga. Peržiūrėjus visą pateiktą informaciją, policija priims sprendimą“, – patikino A. Grauslienė.

Apie nesutarimus dėl tariamo pažeidimo B. Navickaitė pranešė savo socialinio tinklo paskyroje.

„Štai taip jau kone 3 metus yra vežiojamas mūsų vaikutis – be diržų, be kėdučių, palaidomis mašinoje. Kiek esu brukusi kėdutę, tiek ir su ja vaikutis parvažiuodavo taip, lyg kėdutės nei nebūtų.

Sulaukusi eilinio P. G. pareiškimo vaiko teisėse, iškviesta „pasiaiškinti“, kaip tyčia, užsiminiau ir apie tai. Žinote ką išgirdau? O gi tai, kad toks dalykas yra – ne jų, o policijos reikalas.

Na, mano akimis, viskas, kas yra prieš jį, tai jau ne jų reikalas. Suraizgiau pranešimą į policiją, laukiu atsakymo.

Kad jūs žinotumėt, kaip aš norėčiau NEBAUDŽIAMĄ nors kartą pamatyti NUBAUSTĄ. Svajoti yra gerai, bet nenustebčiau, jei EILINĮ KARTĄ jis liktų neliečiamas. Nenustebčiau ir jei EILINĮ KARTĄ kalta likčiau aš. VIENINTELĖ“, – „Facebook“ tuomet skelbė Birutė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA