Seime – siūlymas plėsti taros surinkimą: priimtų net jogurto pakuotes | Kas vyksta Kaune

Seime – siūlymas plėsti taros surinkimą: priimtų net jogurto pakuotes

BNS 2021/11/04 09:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimui teikiamas siūlymas nuo 2023-ųjų išplėsti taros surinkimo apimtis – jei jam būtų pritarta, taromatai priimtų visas iki trijų litrų talpos gėrimų pakuotes, įskaitant stipraus alkoholio stiklo butelius.

Seimui ketvirtadienį ketinama pristatyti tokias Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisas.

Dabar taromatai dalies tokios taros nepriima. Priėmus pataisas į taromatus būtų galima nešti ir šampano, degtinės, kitų stipriųjų gėrimų butelius, stiklainius, kurie dabar išmetami į stiklo konteinerius, taip pat ir plastiko tarą nuo pieno, jogurtų.

Prekybininkų atstovai įspėja, kad šie užmojai sužlugdys užstato sistemą, tačiau siūlymą teikiantys parlamentarai sako, kad siekiant didesnio pakuočių sutvarkymo į sistemą reikia investuoti ir ją tobulinti

„Užstato sistemos administratorius“ įspėja, kad taromatuose ir parduotuvėse, kur pakuotes tvarkomos rankomis, papildomai susikauptų 60 tūkst. tonų stiklo. Dabar į taromatus sunešama apie 10 tūkst. tonų stiklinių butelių.

Užstato sistema pradėjo veikti 2016 metų vasarį. Dabar į taromatus priimama tuščia alaus, sidro, vandens, giros ir kitų nealkoholinių gėrimų tara.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA