G. Nausėda su šeima nuo koronaviruso skiepysis trečiąkart | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda su šeima nuo koronaviruso skiepysis trečiąkart

R. Tenio nuotr.

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimo įstatymą, siūlydamas jį laikyti nepriimtu. Tuo pačiu šalies vadovas savo pareiškime nurodė netrukus su šeima pasiskiepysiantis trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze ir paragino tai padaryti kitus.

„Skiepai saugūs ir naudingi: vakcinos Lietuvoje jau išgelbėjo nuo mirties ir apsaugojo nuo sunkios ligos tūkstančius žmonių. Pasiskiepykite. Aš ir mano šeimos nariai netrukus skiepysimės trečiu skiepu. Netikiu prievarta, bet tikiu mūsų – lietuvių sąmoningumu ir vienybe. Pasiskiepykite ir paraginkite skiepytis savo artimuosius“, – į Lietuvos žmones prezidentūros išplatintame pranešime kreipėsi G. Nausėda.

Primename, kad Prezidentas G. Nausėda trečiadienį vetavo Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuriuo buvo siūloma įvesti mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Šalies vadovo teigimu, įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Tai, anot prezidentūros, reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą.

„Ekstremalios situacijos metu valstybė privalo pasirūpinti žmonių sveikatos apsauga ir užtikrinti, kad visiems būtų prieinamas skiepijimas, testavimas ir gydymas. Šių procesų negalima priešpastatyti vienas kitam“, – teigė G. Nausėda, pridūręs, kad teikiamas įstatymas dar labiau skaldytų visuomenę.

Tuo metu didžiausios parlamentinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė naujienų agentūrai BNS sakė, jog konservatoriai nekeis pozicijos dėl mokamų testų ir sieks atmesti prezidento veto.

„Mes liekam prie savo pozicijos, kurią Seimas priėmė balsuodamas prieš kelias savaites. Taip“, – į klausimą, ar sieks atmesti šalies vadovo veto, atsakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Norint atmesti prezidento veto reikia, kad už grąžintas pataisas balsuotų ne mažiau kaip 71 parlamentaras. Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos spalį buvo priimtos 65 parlamentarams buvus „už“, dviem – „prieš“ ir trims susilaikius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA