T. V. Raskevičius kviečia prezidentą kartu suvalgyti picą | Kas vyksta Kaune

T. V. Raskevičius kviečia prezidentą kartu suvalgyti picą papildyta

delfi.lt 2021/10/28 11:31
Tomas Vytautas Raskevičius ir Aušrinė Armonaitė / V. Sidabro nuotr.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius pranešė, kad kviečia prezidentą Gitaną Nausėdą kartu suvalgyti picą. Tokį pasiūlymą šalies vadovui politikas parengė po to, kai šeštadienį, susitikusi su prezidentu LGBT vaiko mama Rasa Račienė sakė, jog G. Nausėda susitinka su homoseksualiomis poromis, su kuriomis yra kartu valgęs picą.

„Lietuvos Respublikos Prezidentas savo aplinkoje turi homoseksualių draugų ir kartais su jais valgo picas. Taip buvo kalbėta po šią savaitę įvykusio Prezidento susitikimo su LGBT+ vaiko mama“, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė kaunietis T. V. Raskevičius.

Seimo narys nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame nufilmavo savo kvietimą prezidentui.

„Prezidentas neturi nei noro, nei laiko susitikti su Partnerystės įstatymą parengusiais įstatymo leidėjais. Man iš tiesų šiandien labai neramu, kad neturėdamas galimybės tiesiogiai susipažinti su patobulinti Partnerystės įstatymo projektu, prezidentas ir toliau viešojoje erdvėje netiksliai komentuos šio įstatymo turinį“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Jis teigė pradedantis įtarti, kad G. Nausėda „patologiškai vengia“ susitikti su homoseksualiu politiku.

„Jei Prezidentui tinkamiausias formatas susitikimui su homoseksualiais asmenimis iš tiesių yra „prie picos“, šiandien į Prezidentūrą picą ir siunčiu. Ir prašau visų, kurie yra neabejingi Prezidento neigiamam požiūriui į LGBT+ žmones ir Partnersytės įstatymą, taip pat nusiųsti picos į Prezidentūra. Galbūt tai padės parodyti, kad neužtenka kalbėtis vien „apie mus“. Būtina kalbėtis ir „su mumis“, – rašė politikas.

Papildyta 12.07 val.

Prezidentūra picos nepriėmė

Kaip Delfi vėliau patvirtino T. V. Raskevičius, Prezidentūra jo siųstos picos nepriėmė ir grąžino ją atgal.

(papildymo pabaiga)

Susitiko su G. Nausėda

Šeštadienį prezidentas G. Nausėda buvo susitikęs su LGBT vaiko mama Rasa Račienė. R. Račienė po susitikimo su prezidentu G. Nausėda teigė, jog jis ją tikrai išgirdo.

„Iš prezidento aš tikrai supratau, kad jis nėra vien tik šalies vadovas. Jis yra ir žmogus, kaip mamą jis mane tikrai išgirdo. Ir jam nėra tas pats, kaip žmonės jaučiasi Lietuvoje, įskaitant LGBT žmones. Kartu jis kaip valstybės vadovas išreiškė tik tą, sakyčiau, nerimą – kaip padaryti taip, kad visuomenė nebūtų supriešinta dar labiau, kad ji nesusprogtų. Turbūt dėl to mūsų pokalbis tiek ilgai ir užtruko“, – po susitikimo sakė R. Račienė.

R. Račienė patvirtino ir prezidento patarėjo Povilo Mačiulio teiginius, kad šalies vadovas turi pažįstamų žmonių, kurie priklauso LGBT bendruomenei.

„Ką ir patarėjas kalbėjo, prezidentas sakė, kad turi asmeniškai šitų pažinčių. Valgo kartu picas, klausiau, ar jis dėl to neužsikrėtė homoseksualumu. Sakė, kad ne“, – juokavo moteris.

Po susitikimo P. Mačiulis teigė, kad susitikimas tai buvo jautrus pokalbis tarp dviejų tėvų apie vaikus ir apie jų iššūkius, su kuriais susiduria vaikai šiuolaikiniame pasaulyje.

„Prezidentas girdi ir jaučia tą nerimą, kurį išsakė ir išdėstė gerbiama mama“, – po susitikimo žurnalistams komentavo P. Mačiulis.

Jo teigimu, valstybėje šiuo metu – labai daug susiskaldymo. „Šiuo metu mes valstybėje turime labai daug susiskalbdymo, susipriešinimo, pykčio, trūksta pagarbos vieni kitiems, kitaminčiams, žmonėms, kurie galbūt gyvena kitaip ir ši problema šiuo metu yra ypatingai jautri bei skaudi. Ją reikia keisti iš esmės, bet ji nėra keičiama labai paprastai“, – dėstė P. Mačiulis.

Tokios problemos, pasak jo, nėra sprendžiamos tik įstatymais.

„Reikia ir didelio visuomenės požiūrio pasikeitimo, supratimo ir tolerancijos. Situacija po truputį Lietuvoje keičiasi, bet visi mes norime, kad tas pokytis būtų didesnis. Lietuva yra per maža tauta, kad mes galėtume skirstytis į gerus ir blogus, į tinkamus ir netinkamus“, – sakė P. Mačiulis.

Jis teigė, kad G. Nausėda ir R. Račienė daug kalbėjo apie Partnerystės įstatymą.

„Kokia forma jis galėtų būti – ar Civilinio kodekso būdu, ar įstatymu, yra tik detalės. (…) Prezidentas nuoširdžiai laikosi pozicijos, kad bendro gyvenimo sureguliavimas turi būti įgyvendintas Lietuvoje“, – sakė P. Mačiulis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA