Viename Šilainių kieme – keturi krepšiai, bet visi užimti | Kas vyksta Kaune

Viename Šilainių kieme – keturi krepšiai, bet visi užimti

Nors antros Lietuvos religijos šventyklų galima rasti prie kiekvienos Kauno mokyklos ir kas antrame daugiabučio kieme, kelių Rasytės gatvės namų apsuptyje stovi net keturi krepšiai. Deja, naudotis jais pagal paskirtį ir auginti taip reikalingą pamainą Jankūnui su Kalniečiu neįmanoma, kadangi plotas paverstas improvizuota automobilių stovėjimo aikštele.

„Rasytės g. 8, 10, 12, 14, 16, 18 namų kiemo „žaidimų“ aikštelė. Vaizdo įrašas nėra skirtas kritikuoti situaciją, o ieškoti galimybių padaryti vieną aikštelę veikiančia. Kur reikėtų kreiptis, kad tai nebūtų tik krepšinio lentos pakeitimas, o viena aikštelė būtų kaip mokyklose aptverta?“ – dar gegužės viduryje vaizdu iš Šilainių dalijosi skaitytojas.

Kaunietis medžiagoje demonstruoja dvi krepšinio aikšteles ir keturias lentas, kurių dvi naujai įrengtos, o dvi mena tarybinius laikus, tačiau visos atrodo tinkamos riešui treniruoti. Čia matyti geros būklės lankai, yra bent du tinkleliai, bet krepšiais pasinaudoti pagal paskirtį – jokių šansų.

Anot kauniečio, geru oru vaikams pažaisti krepšinį nėra nei teorinių, nei praktinių galimybių, mat sporto infrastruktūra paversta automobilių stovėjimo aikštele. „Kas vyksta Kaune” žiniomis, situacija nepasitaisė ir rudenį.

Nieko keisto, nes, pasak skaitytojo, žmonės automobilius čia stato jau kelerius metus. Rasytės gatvės gyventojo teigimu, vietiniams pakaktų bent vienos krepšinio aikštelės.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas naujienų portalui nurodė, kad sporto aikštelėse parkuoti automobilius draudžiama, tačiau ankščiau nusiskundimų apie situaciją Rasytės gatvėje nebuvo gauta.

„Nuo šiol sustiprinsime kontrolę minimose vietose. Kviečiame gyventojus jaustis savo kiemų šeimininkais ir patiems prižiūrėti savo sporto įrenginius, o ne juos užstatyti automobiliais“, – ragino R. Vilimas.

Pasak jo, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, gavę skundą, pranešimą, ar patys užfiksavę Kelių eismo taisyklių pažeidimą gali surašyti administracinio nusižengimo protokolą arba skirti administracines nuobaudas.

„Tačiau apie minimo kiemo problemas skundas gautas nebuvo. Jei gyventojai susidūrė su situacija, apie kurią norėtų informuoti, ar užregistruoti nusiskundimą, tai padaryti galima internete, skiltyje „Problemos mieste“, – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA