Bet kas nebevažinės – Kauno gatvėse eismą riboja naujoviški atitvarai | Kas vyksta Kaune

Bet kas nebevažinės – Kauno gatvėse eismą riboja naujoviški atitvarai

R. Tenio nuotr.

Atsinaujinusi S. Daukanto gatvė vairuotojus pasitinka naujovėmis, grindinyje įmontuotas eismą ribojantis atitvaras. Nuo šiol čia ne tik teoriškai, bet ir praktiškai įvažiuoti gali tik leidimus turintys asmenys, tiesa tokia tvarka jau kurį laiką įvesta ir L. Sapiegos gatvėje.

Dvi vasaras trukęs remontas S. Daukanto gatvę pakeitė neatpažįstamai. Ši susisiekimo arterija supanašėjo su Laisvės alėja, o pasiteisinusius eismo sprendimus L. Sapiegos gatvėje nuspręsta pritaikyti ir S. Daukanto gatvėje.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, toks sprendimas nuo papildomų transporto srautų apsaugos naują gatvės grindinį, saugiau gali jaustis ir pėstieji.

„Įrengti atitvarai tiek S. Daukanto, tiek L. Sapiegos gatvėse riboja patekimą į saugomas teritorijas. Į jas gali patekti tik leidimus turintys asmenys. Pėstiesiems skirta S. Daukanto gatvė yra neseniai sutvarkyta, todėl atitvaras ją apsaugo ir nuo papildomų transporto srautų. Be to, dabar šioje vietoje kur kas saugiau gali jaustis ir pėstieji”, – teigė M. Matusevičius.

Anot jo, vietos gyventojams leidimus ir prieigą prie atitvaro išduoda įstaiga „Parkavimas Kaune”.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad S. Daukanto gatvės rekonstrukcijos metu buvo sutvarkytos požeminės komunikacijos – lietaus surinkimo ir nuotekų tinklai. Susidėvėjusių plytelių pagrindą pakeitė naujas granito grindinys.

Didesniam gyventojų patogumui, pusės kilometro ilgio atkarpoje taip pat įrengtas modernus LED apšvietimas, nauji suoliukai, dviračių stovai ir šiukšliadėžės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA