„Girstučio“ baseino pirtyje pasikaitinęs vyras atsidūrė Kauno klinikose | Kas vyksta Kaune

„Girstučio“ baseino pirtyje pasikaitinęs vyras atsidūrė Kauno klinikose papildyta baseino atstovės komentaru

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį naujienų portalą pasiekė informacija apie savaitgalį „Girstučio“ baseine įvykusią akistatą su mirtimi. Po pirties į šaltą vandenį šokusiam vyrui sutriko sveikata, kurį laiką nelaimėlis gaivintas vietoje, o po to išvežtas į ligoninę.

„Sekmadienį, apie 15.30 val., Kauno „Girstučio“ baseine įvyko nelaimė. Apie 35 metų amžiaus vyras po pirties šoko į šalto vandens baseiną, pradėjo skęsti, ištraukus iš vandens pradėtas gaivinimas, matėsi, jog galimai sutriko širdies veikla“, – šiandien pranešė skaitytojas.

Pasak jo, gaivinimas tęsėsi apie 15 minučių, gyvybės ženklų nesimatė, o tuomet atvyko greitoji medicinos pagalba su reanimobiliu. Panaudotas defibriliatorius, tada vyras buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

„Klausimas, kodėl šiame baseine nėra defibriliatoriaus, kai kiekviena minutė žmogui gali kainuoti labai brangiai. Net mažesnės rizikos įstaigose galima rasti šį prietaisą“, – dėmesį atkreipė apie nelaimę informavęs šaltinis.

„Kas vyksta Kaune“ dėl komentaro susisiekė su „Girstučio“ baseiną valdančios įmonės atstovais. Gavę daugiau informacijos apie incidento eigą ir defibriliatoriaus panaudojimą arba stygių, publikaciją atnaujinsime.

Tuo metu LSMU Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos specialistė Jovita Gudelevičiūtė naujienų portalui patvirtino, kad baseine sekmadienį lankęsis žmogus šiuo metu gydomas Kauno klinikose.

„Detalesnės informacijos apie vyro būklę suteikti negalime, nes neturime artimųjų sutikimo“, – pridūrė J. Gudelevičiūtė, šie duomenys, portalo žiniomis, neteikiami ir baseino atstovams.

Papildyta 17.23 val.

„Girstučio“ baseino klientų aptarnavimo vadovė Inga Kreivėnė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad asmuo sekmadienį buvo perduotas medikams, o dėl ko sutriko vyro sveikata, įstaigos darbuotojai nežino.

„Pirmąją pagalbą teikė ir greitąją pagalbą iškvietė baseine budintis personalas. „Girstučio“ baseine yra defibriliatorius. Nors jo turėti neprivaloma, darbuotojai yra apmokyti prietaisu naudotis. Šiuo atveju buvo naudojama kita pagalbai suteikti skirta įranga, medikai atvyko greitai ir perėmė pagalbos teikimą“, – paaiškino I. Kreivėnė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA