Jonavoje – profesionalaus kalnų dviračių parko atidarymo diena | Kas vyksta Kaune

Jonavoje – profesionalaus kalnų dviračių parko atidarymo diena

BTA nuotr.

Jonavoje sekmadienio vidurdienį atidaromas pirmasis Lietuvoje profesionaliai įrengtas kalnų dviračių parkas. Ta proga čia vyks greitojo nusileidimo varžybos, į kurias suvažiuos sportininkai iš visos šalies.

Trijų lygių kalnų dviračių parką, įrengtą Joninių slėnyje, sudarys trys trasos: šeimos trasa, laisvo nusileidimo trasa ir pažengusiųjų trasa su natūralios dangos atkarpomis, medinėmis figūromis, pylimais ir tramplinais.

Savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad šis kompleksas papildys slėnyje plečiamą aktyvių ir visai šeimai pritaikytų pramogų spektrą. Šalia esančiame tvenkinyje jau veikia vandens sporto ir pramogų parkas, žiemą – slidinėjimo centras, statomas baseinas, netoliese yra ir atnaujintas miesto stadionas, Jonavos sporto arena.

Trasų atidarymo metu sekmadienio vidurdienį vyks greitojo nusileidimo dviračiais (angl. downhill) varžybos, kuriose dalyvaus stipriausi Lietuvos sportininkai.

Kalnų dviračių trasos Jonavoje yra dalis aktyvaus turizmo projekto, kurį Jonavos rajono savivaldybė vykdo kartu su Lenkijos miestu Seinais. Trasas Jonavos rajono savivaldybės užsakymų įrengė bendrovė „Velosolutions Lietuva”, darbų vertė – apie 200 tūkst. eurų.

Daugiau apie naująsias trasas skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA