Kauniečiai sveikina su pirmu sniegu | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sveikina su pirmu sniegu

Permainingas oras šeštadienio popietę virš Kauno atskraidino netikėtų meteorologinių reiškinių. Pramonės prospekte iškrito kruša, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų užfiksuoti krituliai ties namo kampu susiplakė į nemenką baltą paklotę.

„Saugaus kelio“, – apie 13 val. smarkios krušos vaizdo įrašu ir linkėjimu dalijosi vienas „Kas vyksta Kaune“ grupės narių. Čia pat internautai juokėsi ir spalio pabaigoje sveikino su pirmu sniegu.

Nors kai kuriose miesto dalyse tuo metu buvo ramu, kauniečiai teigė, kad ledukų iš dangaus pabiro ir Pramonės prospekte. Panašiu metu skaitytojas naujienų portalui atsiuntė vaizdo medžiagą iš savo kiemo, kur pro lietvamzdį besiveržiantys krituliai tiesiog susiplakė į sniego krūvelę.

Porą valandų pro debesis tvoskė saulė, o apie 15.30 val. apsiniaukus, staigi ir galinga kruša pasipylė Šilainiuose.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, šeštadienio dieną dar išliksime aktyvaus ciklono įtakoje. Diena bus debesuota su pragiedruliais, per šalį keliaus trumpi lietūs, kurių mažiausiai sulauks centrinė Lietuvos dalis.

Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, į šiaurės vakarų, rims ir visoje šalyje svyruos tarp 9-14 m/. Pavojingi vėjo gūsiai prognozuojami tik vietomis ir jie daugiau 15-20 m/s nepakils. Oro temperatūra šiaurinėje šalies pusėje svyruos tarp 7-9, Pietų Lietuvoje šils iki 8-10 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį ciklonas trauksis į šiaurės rytus. Jam tolstant kritulių, daugiausia lietaus, sulauksime tik vietomis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, bus apysmarkis. Naktis jau bus vėsesnė – oro temperatūra pažemės nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Dieną stiprės aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, bet lietaus jau nenumatoma. Vėjas pasisuks į pietvakarių, 7-12 m/s. Įdienojus oro temperatūra svyruos tarp 5-10 laipsnių šilumos.

Nauja savaitės pradžia pasitiks sausesniais orais. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, vidutinio stiprumo. Naktimis sulauksime nedidelio šaltuko, o dienomis oras šils iki 8-12 laipsnių šilumos.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA