Vairuotojų laukia pokyčiai: dalis degalinių Kaune neaptarnaus be „gpaso“ | Kas vyksta Kaune

Vairuotojų laukia pokyčiai: dalis degalinių Kaune neaptarnaus be „gpaso“

delfi.lt 2021/10/22 17:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį vairuotojai praneša apie tai, kad į dalį degalinių negali patekti be galimybių paso. Pasirodo, operacijų vadovo sprendimai čia taikomi tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir kitose parduotuvėse.

Degalinės praneša apie tai, kad vairuotojų srautus ribos, o kai kur netgi reikalaujama pateikti galimybių pasą.

„Rūpindamiesi Jūsų ir mūsų darbuotojų saugumu, nuo 2021 m. spalio 22 d. taikome mišrų būdą skirtingose degalinėse priimant klientus degalinėse.

Ten kur klientų srautas didelis ir parduotuvių plotas riboja priimti didesnį klientų srautą vienu metu, aptarnaujame tik su galimybių pasu. Jei degalinėje yra langelis, aptarnaujame per langelį be galimybių paso.

Ten, kur galime priimti klientus skirdami 30 kvm/ 1 klientui aptarnaujame klientus su galimybių pasu ir be jo. Klientų srautas yra ribojamas“, – penktadienį po pietų pranešė degalinių tinklas „Circle K“.

Degalinių tinklas rekomenduoja atsiskaityti bankine mokėjimo kortele išoriniuose mokėjimo terminaluose arba mobiliąja programėle. „Circle K“ Automatinėse degalinėse galime atsiskaityti ir banko mokėjimo kortele, ir grynais.

„Viada“ degalinių tinklas taipogi praneša apie srautų ribojimus.

„VIADA, kaip ir kitos įmonės, aptarnaudami ir žmones be galimybių paso, susiduria su naujais iššūkiais – turime užtikrinti minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui. Šis ribojimas nurodo, kad daugumoje mūsų tinklo degalinių, priklausomai nuo jų dydžio, vienu metu galėsime aptarnauti vos kelis klientus. Informaciją, kiek klientų gali būti degalinėje, rasite informaciniame pranešime ant durų. Apgailestaujame dėl sukeliamų nepatogumų, jeigu tektų luktelėti eilėje lauke. Visus raginame nelaukti, o prisidėti banko kortelę prie VIADA programėlės ir taip už degalus sumokėti šiltai sėdint automobilyje. Būkime sveiki!“, – „Facebook“ pasidalijo degalinių tinklas.

Penktadienį įsigaliojo reikalavimas prekybos vietoms užtikrinti 30 kv. metrų plotą vienam klientui. Operacijų vadovo Arūno Dulkio sprendime nurodoma, kad uždarose erdvėse esančiose paslaugų teikimo vietose, kai aptarnaujami asmenys, neatitinkantys galimybių paso kriterijų, reikia užtikrinti 30 m2 prekybos plotą vienam paslaugų gavėjui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

Degalinėms išimčių nebuvo numatyta.

„Delfi“ nepavyko gauti Sveikatos apsaugos ministerijos komentaro.

Ekonomikos ir inovacijų minsiterija paaiškina: „Operacijų vadovo (SAM ministro) įsakymu degalinės yra prilyginamos tai pačiai veiklų grupei kaip ir maisto prekių parduotuvės ar prekybos centrai. Nuo šio penktadienio Operacijų vadovo įsakymu prekybos vietoms, taip pat ir degalinėms, buvo įvestas naujas reikalavimas – prekybos plotas vienam pirkėjui negali viršyti 30 kv. m. Šis reikalavimas netaikomas prekybos vietoms, dirbančioms su galimybių pasu. Taip pat, galimybių paso reikalavimas nėra taikomas automatinėms degalinėms, kuomet degalų įsigijimas vyksta lauke.“

Mažųjų degalinių atstovai: tenka greitąsias ir ugniagesių mašinas rikiuoti į eilę

Lietuviškų degalinių sąjungos tarybos pirmininkas Karolis Stasiukynas suabejojo ribojimo prasmingumu ir viliasi, kad tai tik neapsižiūrėjimas, kuris bus netrukus ištaisytas.

„Svarstomi visi variantai. Aišku, kadangi mes esame mažosios degalinės, ir pas mus srautai yra mažesni, nei pas didžiuosius, pas mus ta problema galbūt yra šiek tiek mažesnė. Bet vis tiek – aptarnaujame ir greitąją pagalbą, ir gaisrines, yra šitas klausimas. Kiekviena įmonė matyt priims pagal savo įsitikinimus“, – sako K. Stasiukynas

Jis patikina, kad mažosios degalinės kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kalbamasi su ministerijos atstovais, kad problema būtų sprendžiama.

„Degalinė nelabai yra sulyginama su prekybos centru. Degalai pilami, viskas daroma lauke – ateinama tik susimokėti. Tai minutei atstumai neturėtų būti taikomi, nes gaunasi nesąmonė – rikiuoti ugniagesius, greitąsias pagalbas lauke į eilę, kai kažin ar tam yra prasmė. Laukiame dar atsakymo iš jų, nes jie suprato, sakė reaguos, pateiks ministrui ar patarėjui, kas sprendžia dėl to, tikriausiai neįvertino, kad yra degalinės su savo specifika“, – stebėjosi K. Stasiukynas.

Dalis degalinių renkasi aptarnauti klientus per langelį.

„Circle K“ degalinės Kaune, kuriose aptarnaujami tik klientai su galimybių pasu:

Dainava Pramonės pr. 18, LT-51183 Kaunas
Garliava Baltijos g.1, Mastaičių k., Alšėnų sen., Kauno raj.
Greitkelis 1 Briedžių takas 6B, LT-49106 Kaunas
Greitkelis 2 Islandijos pl. 61C, LT-49117 Kaunas
Karaliaus Mindaugo Karaliaus Mindaugo pr. 34A, LT-44306 Kaunas
Murava II Savanorių pr. 404B, LT-50300 Kaunas
Petrašiūnai R. Kalantos g. 159, Kaunas
Taikos pr. Taikos pr. 52A, LT-51305 Kaunas

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA