Pandemijos valdymą S. Skvernelis prilygino chaosui: lemiamą žodį turėtų tarti medikai | Kas vyksta Kaune

Pandemijos valdymą S. Skvernelis prilygino chaosui: lemiamą žodį turėtų tarti medikai

BNS 2021/10/22 12:56
DELFI nuotr.

Buvęs premjeras, opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis sako, jog lemiamą žodį dėl pandemijos valdymo turėtų tarti medikų bendruomenė, vertindama situaciją ligoninėse.

„Pirmiausia reikėjo neprileisti, kad tokie skaičiai būtų, dėti visas pastangas. Bet, aišku, kas būtų jeigu būtų dabar lengva kalbėti ir man. Bet reikia ryžtingų sprendimų ir dabar ką mes matome, tai viskas priklauso nuo sveikatos priežiūros įstaigų“, – Žinių radijui penktadienį sakė parlamentaras.

„Medikų pasakymas, jų žodis turi būti lemiamas ir paskutinis, pasakant, kad viskas, daugiau nebegalime, tada to kontakto mažinti tikrai yra būtina, pradėti turbūt reikia ne nuo rekomendacijų, o bent jau nuo biudžetinio sektoriaus kalbant apie nuotolinį darbą, kalbant apie renginius, masinio susibūrimo vietas, šventimus ir pasilinksminimus ir tikrai maksimaliai ilgai išsaugoti kontaktą, kiek tai įmanoma, tai yra būtina daryti, kalbant apie švietimo sistemą“, – teigė jis.

Ekspremjeras esamą situaciją vadino vienuoliktą mėnesį besitęsiančiu chaosu ir teigė, jog pandemija nėra valdoma, bet tiesiog mėginama reaguoti į susidariusią situaciją.

Komentuodamas prezidento Gitano Nausėdos kritiką Vyriausybei, jog skiepijimo tempai vasarą galėjo būti mažinami tyčia, S. Skvernelis teigė matęs „tokio nedarymo nieko, nesistengimo“, greičiausiai manant, jog skaičiai vasarą sumažės savaime.

„Galbūt prezidentas turėjo omenyje tai, kad tų pastangų buvo mažoka, praleistas laikotarpis – nebuvo visiškai jokios vakcinavimo strategijos, nei informavimo kampanijos nebuvo“, – svarstė ekspremjeras.

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta beveik 1 mln. 787 tūkst. žmonių – 63,9 proc. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA