Keli patarimai, kaip paprastai susikurti jaukesnius namus | Kas vyksta Kaune

Keli patarimai, kaip paprastai susikurti jaukesnius namus

Organizatorių nuotr.

Kai mūsų vakarai ilgėja, dažnas renkasi likti namuose su šeima ir artimais žmonėmis. Senovėje žmonės laisvalaikį leisdavo aplink laužą, vėliau – aplink krosnį, o dabar šią svarbią misiją – suburti šeimos narius – perėmė televizorius ar telefonas. Kaip padaryti, kad namuose būtų jauku, o ypač ten, kur nusprendėte leisti laisvalaikį – vonioje, miegamajame, svetainėje ar valgomajame? Norime duoti keletą patarimų, tiksliau, idėjų, kaip padaryti namus jaukesnius. Ir tam tikrai niekur nereikia eiti ar važiuoti – viską jaukumui kurti galima įsigyti internetu, ir dar vienoje el. parduotuvėje Pegasas.lt.

Žvakės ir žvakidės

Ne veltui senovėje lietuviai rinkosi aplink laužą. Blanki liepsnelės šviesa ir šokantys šešėliai, ugnies spragesys ir degančio medžio kvapas sukuria nepakartojamą atmosferą. Kai nėra galimybės to pajausti savame kieme ar miške, galima viską padaryti ir namuose. Tam reikia tik kelių žvakidžių ir žvakių.

Žvakidės visų pirma apsaugo nuo gaisro, o antra – tai įdomus interjero dizaino sprendimas, papuošiantis namus, net kai žvakė neuždegta.

Žvakės taip pat gali būti įvairių formų. Senovėje žvakės buvo gaminamos iš vaško, kuris tirpdamas formuoja savitą skulptūrą. Į šį procesą galima žiūrėti gana ilgai. Dabar žvakės saugesnės, jos gaminamos iš parafino, kuris tirpsta labai mažai. Dėl to svarbu turėti įspūdingą žvakidę. Taip pat žvakė gali skleisti kvapą. Jei ji dega valandą ar ilgiau, visą tą laiką kambaryje tvyro žvakės skleidžiamas kvapas. Dabar galima rasti įvairių kvapų žvakių, todėl pasirinkite tai, kas miela ne tik akiai, bet ir nosiai.

Namų kvapai

Jei jau prakalbome apie kvapias žvakes, reiktų paminėti ir paprastus kvapus. Jų veikimo principas labai paprastas – į kvapiųjų aliejų buteliuką įdėti keli mediniai pagaliukai, kurie prisigeria aromato ir po truputį skleidžia jį ne uždarame indelyje, o po visą kambarį.

Tokie kvapai nėra labai intensyvūs, jie veikia visą dieną ir namai prisipildo įdomiais ir netikėtais aromatais, sužadinančiais įvairius jausmus ir prisiminimus.

Jei reikia kažko intensyvesnio, tam naudojami specialūs smilkalai – ant lazdelės užpilta masė su kvapiosiomis medžiagomis, kuriai lėtai degant išsiskiria kvapai. Smilkalai dega, su jais reikėtų elgtis labai atsargiai, todėl ir rekomenduojame visada turėti smilkalų laikiklį, stovelį, ar net kelis. Jie neleidžia nuo smilkalų krentantiems pelenams pasklisti ant baldų, taip pat apsaugo nuo užsidegimo.

Pledai ir pagalvėlės

Žvakės, smilkalai primena tikrą laužą. Bet kur atsisėsti? Jei neturite didelio minkšto kampo, atsisėsti galite tiesiai ant grindų. Bet tam reikės pasirūpinti tinkamais sėdėjimo aksesuarais – pagalvėlėmis ir pledais. Pledą pasitieskite ant grindų, sudėliokite ratu pagalvėles (kuo daugiau) ir patogiai įsitaisykite. Jei norite laisvalaikį leisti pusiau gulomis, tada pasirūpinkite dideliu čiužiniu.

Pledas taip pat padės, jei namuose vėsiau. Tiesiog susisukite šiltai, apsikabinkite pagalvėlę ir žiūrėkite į žvakučių liepsnų šokį. Tai taip romantiška…

Statulėlės ir taupyklės

Romantiškam vakarui pasibaigus, kai uždegate šviesą ir viskas stojasi į savo vietas, reiktų pasirūpinti ir nedideliais elementais, kurie namus daro jaukius ir dieną, ir naktį. Tai nedidelės statulėlės ir taupyklės. Statulėlių gali būti pačių įvairiausių dydžių – nedidukės, vos kelių centimetrų aukščio statulėlės vietą ras ant lentynos, palangės, komodos ar spintos. Didesnės statulos gali tiesiog stovėti ant grindų – reikia tik surasti tinkamą vietą. O kur dar įvairūs rėmeliai šeimos nuotraukoms?

Interjero detalės virtuvei

Jei dažnai laiką leidžiate prie virtuvės stalo, pasirūpinkite išskirtinėmis dekoracijomis ir mielais mažmožiais, kurie jūsų paprastą virtuvę gali paversti puota su nukrautais stalais. Ant stalo galima padėti įvairių padėkliukų, puodelių ir indelių, netikrų gėlių puokščių ir t.t. Tai lyg kalėdinė eglutė, tik ant plokštumos…

Svarbiausias ingredientas namų jaukumui neparduodamas jokioje el. parduotuvėje. Tai šiluma ir nuoširdumas, meilė ir tvirtas tarpusavio ryšys. Be mylinčių žmonių namai nebus jaukūs net ir iššlavus visą sandėlį namų jaukumui skirtų smulkmenų. Artinasi šventės, pasirūpinkite dovanomis. Tai nebrangus būdas pakviesti šeimos narius praleisti daugiau laiko kartu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA