„ADCRent“ dalijimosi platforma kviečia įdarbinti mažai naudojamus automobilius | Kas vyksta Kaune

„ADCRent“ dalijimosi platforma kviečia įdarbinti mažai naudojamus automobilius

Organozatorių nuotr.

Dalijimosi ekonomika – pastarojo dešimtmečio tendencija, sparčiai apimanti daugelį mūsų gyvenimo sričių. Keliautojai jau įprato apsistoti „AirBnB“ platformoje nuomojamose kitų žmonių būstuose, o pastaruosius pusę metų mūsų šalyje sparčiai populiarėja ir panašiu principu veikianti automobilių dalijimosi sistema „ADCRent“.

Lietuvoje sukurta platforma sujungia mažai naudojamą automobilį turinčius ir jį įdarbinti norinčius gyventojus ar verslus su poreikį išsinuomoti transporto priemonę turinčiais žmonėmis, taip sukurdama finansinę naudą abiem šalims.

„Platforma išskirtinė tuo, jog didžioji dalis joje skelbiamų automobilių priklauso ne mums, platformos valdytojams, o trečiosioms šalims – automobilių savininkams. Jais yra tiek kitos nuomos kompanijos, tiek fiziniai asmenys, turintys mažai naudojamą transporto priemonę ir norintys ją įdarbinti. „ADCRent“ veikia panašiu principu, kaip būstų nuomos platforma „AirBnB“. Vartotojams suteikiame visus reikalingus įrankius valdyti automobilio nuomą – nuo užsakymo, automobilio perdavimo iki mokėjimų ir sąskaitų. Esame vieninteliai, teikiantys tokio tipo paslaugą šalyje, ir labai džiaugiamės, kad jau per pirmuosius pusę metų pavyko savo veiklą išplėsti visoje Lietuvos teritorijoje“,  – sako „ADCRent“ automobilių nuomos vadovas Simas Krasaitis.

Nauda – abipusė

Lietuvoje sukurtos automobilių dalijimosi platformos „ADCRent“ vartotojų bendruomenę sudaro dvi grupės. Pirma, tai vairuotojai, kuriems tam tikram laiko tarpui reikalingas automobilis. Platformos nuomos vadovo teigimu, dažnai šią paslaugą renkasi į šalį atvykę turistai, paviešėti iš kitų šalių sugrįžę Lietuvos piliečiai, su pakaitinio automobilio poreikiu susidūrę gyventojai.

„Vairuotojams platforma suteikia plačią pasirinkimo įvairovę. Turime tiek ekonomiškų lengvųjų automobilių, tiek prabangių transporto priemonių ar net mikroautobusų. Taip pat vairuotojams suteikiama galimybė apsidrausti savo riziką nuomos metu iki 0 Eur ir tokiu atveju neprašome jokio depozito. Turime 13 metų patirtį automobilių nuomos versle ir visą ją perduodame klientams, kurie nuomosis kitų žmonių automobilius“, – sako S. Krasaitis.

Antroji „ADCRent“ platformos vartotojų grupė yra transporto priemonių savininkai, siekiantys įdarbinti nenaudojamus ar mažai naudojamus automobilius.

„Platformoje užsiregistravusiems automobilių savininkams suteikiame visus savo turimus vidinius sprendimus: įrankius valdyti savo kainodarą, minimalius nuomos terminus, automobilio perdavimo sąlygas ir kt. Mes netgi suteikiame skirtingus draudimų variantus, kuriuos savininkai gali rinktis pagal norimą rizikos lygį.

Už draudimus moka vairuotojas, o dėl to savininkai gali būti visiškai ramūs ir nebijoti, jei atsirastų automobilio pažeidimų. Patogu ir tai, kad naudojantis mūsų platforma savininkui nereikia turėti jokių papildomų žinių ar pasiruošimo nuomos veiklos vykdymui – visus juos mes jau esame išsprendę, tad tereikia tik perduoti ir vėliau perimti savo automobilį“ – nuomos procesą pristato „ADCRent“ atstovas.

Veikia visoje Lietuvoje ir aplink

Šiuo metu „ADCRent“ platformos teikiamomis paslaugomis galima naudotis visoje šalies teritorijoje. Platformos valdytojai automobilių savininkams sukūrė ypatingas sąlygas nemokamai automobilius pristatyti ir susigrąžinti daugiaaukštėje stovėjimo aikštelėje Vilniaus oro uoste.

„Nors startavome tik šių metų gegužę, šiandien galime pasidžiaugti, kad savininkai mūsų platformoje jau siūlo automobilius ir už Lietuvos ribų – Varšuvos bei Rygos oro uostuose“, – sako S. Krasaitis.

Platformoje vairuotojams siūloma jau beveik 200 skirtingų automobilių, o jos kūrėjai pastebi ryškų naujų vartotojų augimą. Ypatingai – iš savininkų pusės. Papildomas patogumas jiems, jog norimą minimalų terminą gali pasirinkti patys. Jis gali siekti dieną arba net metus laiko.

„ADCRent“ / Organizatorių nuotr.

„Automobilio užsakymas vyksta internetu. Kiekvieno vartotojo profilis yra kruopščiai patikrinamas, tad tiek automobilio savininkas, tiek vairuotojas gali būti ramūs, kad kiti platformoje užsiregistravę asmenys yra patikimi.

Transporto priemonės perdavimo ir susigrąžinimo procesas vyksta abiem šalims susitikus tiesiogiai. Susitikimo metu prisijungę prie platformos per savo išmaniuosius telefonus, vartotojai atlieka keletą paprastų procedūrų, kurių metu užfiksuojama automobilio būklė. Analogiški veiksmai yra atliekami ir automobilio atsiėmimo metu“, – pasakoja „ADCRent“ automobilių nuomos vadovas.

Atsakingo vartojimo įpročiai

Išnuomoti savo automobilį „ADCRent“ platformoje gali visų transporto priemonių valdytojai, nepriklausomai nuo automobilio pagaminimo metų ar kitų techninių specifikacijų. Tereikia turėti civilinį automobilio draudimą, techninį pasą bei registracijos liudijimą. Vairuotojui – vairuotojo pažymėjimą, asmens tapatybės bei banko korteles.

„ADCRent“ nuomos vadovas pažymi, jog platforma ypatingai reikšminga tvaraus vartojimo kontekste. Šiandien Lietuvos ir kitų Europos šalių rinkose susiduriant su automobilių pertekliumi, „ADCRent“ leidžia kurti pokytį – didinti atsakingo vartojimo įpročius ir mažinti gamybos poreikį.

„Vienas iš mūsų tikslų – keisti žmonių požiūrį į vartojimą, skatinti tvaresnius sprendimus. Ar tikrai būtina pirkti naujus daiktus, jei yra galimybė juos naudoti tik iškilus poreikiui? Pasirinkimas prisijungti prie automobilių dalijimosi platformos yra draugiškesnis ne tik aplinkos, bet ir savo piniginės bei laiko atžvilgiu. Na, o ir toliau taip sparčiai augant žmonių skaičiui mūsų planetoje, dalijimosi ekonomika taps vienu svarbiausių mūsų visuomenės veikimo principų“, – sako S. Krasaitis.

Automobilis dirba savo darbą

Platformos kuriamą naudą jau spėjo įvertinti ir keli šimtai automobilių savininkų. Vienas jų, vilnietis Tautvydas, patrauklios galimybės dalintis dažnai nenaudojamu šeimos automobiliu ieškojo jau kurį laiką.

„Turime butą, kurį nuomojame per „AirBnB“ platformą. Atitinkamai, vis pagalvodavau, kad būtų puiku tokiu principu nuomoti ir automobilį. Gyvename visai netoli miesto centro, daug vaikštome, o automobilis dažniausiai tiesiog stovi nenaudojamas parkavimo vietoje. Tai tapo priežastimi pabandyti jį išnuomoti“, – pasakoja Tautvydas.

Automobilių dalijimosi platforma Tautvydo šeima naudojasi jau apie tris mėnesius. Vyras teigiamai vertina ne tik gaunamą finansinę naudą, bet ir naudojimosi sistema patirtį.

„Platforma ir ją aptarnaujanti komanda pasižymi informatyvumu ir komunikabilumu. Dažnai su manimi susisiekia patys „ADCRent“ atstovai, pasiteirauja, kaip sekasi. Kiekvieną savaitę sulaukiu ir naujienų apie tai, kokios automobilių nuomos kainos šiuo metu vyrauja rinkoje. Tai labai patogu – leidžia suprasti, kokią kainą nustatyti, kad automobilis būtų išnuomotas“, – sako nuomotojas.

Per beveik trijų mėnesių laikotarpį Tautvydas automobilį išnuomojo penkis kartus. Nors platformoje vyras nustatęs minimalų dviejų parų nuomos terminą, vidutiniškai visų nuomininkų poreikis siekė 5-7 dienas.

„Vienas smagesnių nutikimų buvo beplanuojant atostogas. Turėjome dviem savaitėm iškeliauti į Maltą ir prieš kelionę pagalvojau, kaip būtų puiku išnuomoti automobilį būtent šiam laikotarpiui. Prisėdau prie sistemos, pakoregavau kainas ir pavyko! Kol buvom išvykę, automobilis dirbo savo darbą“, – pasakoja Tautvydas.

Džiugina vairuotojų požiūris

Automobilį „ADCRent“ platformoje nuomojantį Tautvydą iki šiol stebina ir transporto priemonę besinuomojančių vairuotojų geranoriškumas.

„Iki šiol teko susidurti su labai šauniais nuomininkais. Grąžindami automobilį jie ne tik palieka jį tvarkingą, bet ir specialiai nuplauna. Tiesa, žengti pirmą žingsnį stengiuosi ir aš. Kas kartą perduodamas automobilį prie vairo palieku saldainių ir kitą smulkmeną. Juk kiekvienam smagu gaunant paslaugą sulaukti ir kažko papildomai“, – sako automobilio nuomotojas.

Įvertinęs platformos privalumus, „ADCRent“ paslaugas Tautvydas rekomendavo ir draugui, vertinančiam dalijimosi atveriamas galimybes.

Tiek patalpinti automobilį nuomai, tiek jį išsinuomoti, vartotojo teigimu – labai paprasta. Platforma suteikia aiškiai organizuotą sistemą, o visus esminius klausimus, tokius kaip sutarties sudarymas, draudimas ar atsiskaitymas, sprendžia „ADCRent.“

Įmonė jau daugiau nei 13 metų veikia automobilių nuomos srityje ir net tris kartus yra pelniusi pasaulinės platformos „Rentalcars.com“ pripažinimą, kaip  mėgstamiausia klientų automobilių nuomos įmonė Vilniuje.

Išbandyti „ADCRent“ platformą arba rasti daugiau informacijos galima internetinėje svetainėje https://www.adcrent.com/lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA