Palyginkite: ką prieš Vėlines sakė S. Skvernelis ir I. Šimonytė | Kas vyksta Kaune

Palyginkite: ką prieš Vėlines sakė S. Skvernelis ir I. Šimonytė

R. Tenio, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Artėja dar vienos pandeminės šventės – Visų Šventųjų diena ir Vėlinės – tačiau nuotaikos tokios pat niūrios. Nors prieš metus naujų susirgimų koronavirusu fiksuota ženkliai mažiau, apie ribojimus jau kalbėta garsiai. Tąkart aplankius artimųjų kapus užsukti pas gimines nerekomendavo tuometinis premjeras Saulius Skvernelis, tokią pat poziciją šiemet palaiko ir dabartinė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Vakar I. Šimonytė neslėpė, kad dėl epidemiologinės situacijos Visų Šventųjų ir Vėlinių savaitgalis kelia nerimą, tačiau kaip ir prieš metus, taip ir dabar judėjimo ribojimų per ilgąjį savaitgalį neplanuojama.

„Aš neslepiu, kad tam tikrą susirūpinimą kelia Vėlinės. Todėl, kad labai gerai atsimename, kaip praėjusiais metais po Vėlinių mes turėjome atvejų augimo paspartėjimą. Tai labai raginčiau, kadangi šiais metais Vėlinės yra 4 dienų – savaitgalis ir dar dvi nedarbo dienos, žmonės, kurie ketina kažkur vykti, gerai apgalvoti, kur yra vykstama.

Galvojant apie įvairius susitikimus su giminėmis ir artimaisiais, vis dėlto, įvertinti, kokia yra rizika tuos gimines ir artimuosius užkrėsti. Tas vis tiek, matyt, kad papildomą riziką kelia“, – Seime antradienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Lygiai prieš metus tuomet ministrų kabinetui dar pirmininkavęs S. Skvernelis teigė, kad šventinį savaitgalį papildomų ribojimų neprireiks. Buvęs premjeras ragino aplankius kapus nevažiuoti pas gimines.

„Pavyzdžiui, laukia tas savaitgalis, kai važiuosime lankyti artimųjų kapų. Vėlgi, tai yra gerai, kad lauke. Bet aplankę kapus nevažiuokime pas gimines, artimuosius, tėvus. Susitikime kapinėse – lauke, dėvėkime kaukes, išlaikykime socialinį atstumą“, – lygiai prieš metus skatino S. Skvernelis.

Tiesa, jau tada S. Skvernelis ir tuometinis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nuteikinėjo visuomenę rengtis dviejų savaičių pauzei nuo visuomeninio gyvenimo. Kaip ir dabartinė valdžia, svarstė ilginti moksleivių rudens atostogas bei įvesti papildomus ribojimus prastėjant COVID-19 situacijai.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad 2020-ųjų spalio 20 dieną pranešta apie 202 naujus COVID-19 atvejus ir 5 mirusius žmones. Tuo metu šiandienos duomenimis, praėjusią parą šalyje nustatytas 3331 naujas COVID-19 atvejis, mirė 11 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA