Kauno „Akropolio“ lankytojus traukęs Saulės sistemos modelis iškeliavo į muziejų | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolio“ lankytojus traukęs Saulės sistemos modelis iškeliavo į muziejų

/ Kauno „Akropolio“ nuotr.

Ilgiau nei mėnesį Kauno „Akropolio“ lankytojų traukos centru tapusi paroda „Kosmosas. Saulės sistema“ iškeliavo į Molėtų rajoną, kur nuo šiol edukuos Lietuvos etnokosmologijos muziejaus lankytojus.

„Suprantame socialinės atsakomybės svarbą, todėl stengiamės, kad kasdienės veiklos būtų glaudžiai susijusios su aplinkosauga ir tvariu vartojimu. Bet kokį geros kokybės inventorių stengiamės panaudoti keliskart bei rasti vietų, kuriose jis atgytų antram gyvenimui. Įspūdinga saulės sistemos paroda susilaukė itin gausaus lankytojų susidomėjimo, todėl svarstėme, kur būtų galima panaudoti šiuos puikios kokybės eksponatus. Džiaugiamės, kad parodos „Kosmosas. Saulės sistema“ eksponatai rado naujus namus ir galės prisidėti prie mažųjų šalies gyventojų edukacijos“, – teigia Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Prekybos centro sukurta ekspozicija atspindi visą Saulės sistemą: jos viduryje – dviejų metrų skersmens Saulės modelis, o aplink jį išdėstyti ją supančių kosminių kūnų – Merkurijaus, Veneros, Žemės, Marso, Jupiterio, Saturno, Urano, Neptūno ir Plutono – menininkų rankomis piešti maketai. Dabar šie maketai ir apie Saulės sistemos kūnus pasakojantys stendai perduoti eksponuoti Lietuvos etnokosmologijos muziejui.

„Kosmosas. Saulės sistema“ / Kauno „Akropolio“ nuotr.

Dovaną priėmusio muziejaus direktoriaus pavaduotoja-vyriausioji fondų saugotoja Irma Balčiūnienė sako, kad Kauno „Akropolio“ lankytojų smalsumą žadinę planetų modeliai dabar taps puikia vaizdine medžiaga edukacines programas pasirinkusiems lankytojams.

„Muziejaus administracinio pastato antrame aukšte yra edukacinė erdvė, kurioje ketiname Saulės sistemos planetų modeliams suteikti naujus namus. Šie maketai taps puikia edukacine medžiaga lavinimui: ne tik vaikai, bet ir suaugusieji galės užsiėmimų metu sužinoti, ar Saulės sistema – tai vien planetos, ko danguje ieško mokslininkai, kur skrieja astronautai. Su dėkingumu priimame dovaną ir tariame nuoširdų ačiū Kauno „Akropolio“ kolektyvui už holistinį požiūrį į aplinkosaugą ir tvarumą“, – sako I. Balčiūnienė.

B. Kuodytė įsitikinusi, kad sėkminga veikla yra neatsiejama nuo socialinės atsakomybės ir sinergijos su įvairiomis institucijomis bei dėmesio bendruomenėms, tad tai jau ne pirmoji tokia Kauno „Akropolio“ iniciatyva, kurios metu parama suteikiama šalies įstaigoms.

„Vykdant 3-iojo prekybos centro aukšto atnaujinimo darbus daugybė geros kokybės įrangos, technikos bei interjero detalių buvo padovanota Kauno miesto ledo arenai, vaikų dienos centrui „Vaikų stotelė“ bei Kauno dramos teatrui. Džiaugiamės galėdami suteikti paramą kitoms institucijoms, tą planuojame daryti ir toliau“, – kalba Kauno „Akropolio“ valdytoja B. Kuodytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA