Akademijos miestelyje aidėjo šūviai, po kiemus vaikščiojo vyras su kirviu | Kas vyksta Kaune

Akademijos miestelyje aidėjo šūviai, po kiemus vaikščiojo vyras su kirviu papildyta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Trečiadienio vakaras paženklintas specialiu dėmesiu Akademijos miesteliui, čia po kiemus vaikščiojo agresyvus vyras su kirviu, policijos pareigūnai turėjo panaudoti specialiąsias priemones, kad vyrą sulaikytų.

„Akademijos miestelyje, Jaunimo g., buvo gaisrinės, policijos ir greitosios pagalbos ekipažai girdėjome šūvį. Kas vyksta?“ – teiravosi sunerimę kauniečiai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) budintis pareigūnas patvirtino, jog 18.19 val. buvo gautas pranešimas, kad Jaunimo gatvėje, Akademijos miestelyje po kiemą vaikšto agresyvus vyras su kirviu.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai turėjo tramdyti įsisiautėjusį vyrą, gimusį 1989 metais. Buvo panaudotos specialiosios priemonės, jog agresyvus vyras būtų sulaikytas. Vyras priešinosi sulaikymas, dabar jis pareigūnų rankose.

Papildyta spalio 21 dieną 8.25 val.

Policijos departamento duomenimis, Kauno apskr. VPK pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, minėtas vyriškis rastas užsirakinęs bute, pro langą demonstravo peilį ir daiktą, panašų į pistoletą.

Ugniagesiams laužiant duris, vyriškis jas atrakino ir puolė pareigūnus peiliu. Pareigūnui iššovus iš pompinio šautuvo, vyriškis buvo sulaikytas. Įtariamasis, suteikus med. pagalbą dėl žaizdos plaštakoje, paguldytas į ligoninę.

Bute rasti du šratiniai ginklai ir įvairūs peiliai. Taip pat rastas stiklinis indas, kuriame buvo galimai augalinės kilmės narkotinė medžiaga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. – Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA