Dykaduoniaujantiems darbe baigiasi katino dienos – baudos augs dvigubai | Kas vyksta Kaune

Dykaduoniaujantiems darbe baigiasi katino dienos – baudos augs dvigubai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos Respublikos valstybinė darbo inspekcija (VDI) primena, kad pagal aktualiausius Administracinių nusižengimų kodekso nuostatų pakeitimus, nuo šių metų lapkričio 1 d. didėja kai kurios baudos.

Kaip nurodoma VDI pranešime, nuo lapkričio darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimas, padarytas pakartotinai, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims užtrauks baudą nuo 900 iki 1400 eurų.

Pakartotinas darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimas, jeigu dėl to galėjo įvykti nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirasti kitų sunkių padarinių, užtrauks baudą nuo 1000 iki 2000 eurų.

Dvigubai – iki 60 eurų – padidinta minimali bauda darbuotojui už neblaivaus arba apsvaigusio buvimą darbo vietoje darbo metu arba pasibaigus darbo laikui, taip pat darbuotojo vengimą pasitikrinti dėl neblaivumo ar apsvaigimo.

Dvigubai – iki 300 eurų – padidinta minimali bauda už darbo užmokesčio apskaičiavimo ir mokėjimo tvarkos pažeidimus. Taip pat dvigubai – iki 300 eurų – padidinta minimali bauda už darbo laiko apskaitos pažeidimus.

Numatyta administracinė atsakomybė ir fiziniam asmeniui už informacijos nepateikimą VDI apie atsiųstą laikinai dirbti į Lietuvos Respubliką užsienietį. Nustačius, kad darbdavys ar kitas atsakingas asmuo pažeidė įstatymo Dėl užsieniečių teisinės padėties 62 str. 7 d. ir 103 str. 2 d. nustatytą pareigą pateikti informaciją apie laikinai dirbti atsiųstą užsienietį, VDI per „Sodros“ informacinę sistemą skirs nuo 360 iki 660 eurų baudą. Pakartotinas administracinis nusižengimas užtrauks 720–1320 eurų baudą.

Dvigubai – iki 780 eurų – padidinta minimali bauda už vertimąsi nedeklaruota savarankiška veikla (fizinio asmens veikla, atitinkanti individualios veiklos požymius, tačiau neįsiregistravus mokesčių įstatymų nustatyta tvarka arba įsiregistravus, bet nedeklaruojant pajamų, arba deklaruojant mažesnes pajamas, negu faktiškai gavo iš tokios individualios veiklos.)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA