„Penkta koja” paskendo milžiniškose skolose: į prieglaudą nepriima gyvūnų, prašo visuomenės pagalbos | Kas vyksta Kaune

„Penkta koja” paskendo milžiniškose skolose: į prieglaudą nepriima gyvūnų, prašo visuomenės pagalbos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno rajone, Linksmakalnyje, įsikūrusi privati gyvūnų prieglauda „Penkta koja” susiduria su liūdna kasdienybe. Gyvūnų gelbėtojai pasiekė 40 000 Eur skolos ribą Valstybei, praneša išgelbėję „paskutinį šunį” ir kreipdamiesi į visuomenę prašo pagalbos.

„Kiek gali turėti skolos, kad dar galėtum kapstytis. O kada jau yra viskas? Kada jau metas paleisti paskutinį šiaudą ir iškvėpus paskutinį kartą nebekelti galvos virš vandens? 40 000 Eur skolos Valstybei. Kiek daugiau nei 12000 Eur skolos už vaistus, operacijas ir kitas paslaugas. Tokią skolą šiuo metu turi „Penkta koja”. Mes galvojam, kad čia jau ir gali būti tas viskas”, – socialiniame tinkle „Facebook” praneša prieglauda.

Įsiskolinimo situaciją gyvūnų gelbėtojai suprato puikiai, tačiau nusisukti nuo bejėgių gyvūnų taip pat negalėjo.

„Nenormalu yra tokiais tempais ridentis į skolų bedugnę. Netvaru, pasakytų bet kas, kas bent yra girdėjęs sąvoką „finansai”. Turėjom nustoti bristi į skolas jau gerokai anksčiau. Turėjom padėti tašą, dar kai nebuvom prasiskolinę iki ausų. Bet gi kiekvienas atvejis atrodo ypač skaudus.

Būtinai atsiranda tas šuo, kuriam mirtinai reikia pagalbos. Tas, kuriam esame paskutinė stotelė. Kurio nepriima jokia kita prieglauda. Kurio laikas komunaliniame ūkyje baigėsi. Norėtume dar kabintis dantim ir nagais… Kažkaip. Bet net gražiausios idėjos vien tik norais nebūna gyvos. Jei nesurenki pinigų, galų gale visada būna „paskutinis šuo“, – pripažįsta prieglauda.

Gyvūnų gelbėtojai pažymi, kad atėjo metas, kai visi ištekliai yra išnaudoti ir visos galimybės išsemtos.

„Nė velnio nemokam surinkti pinigų. Nes žiauriai nesmagu prašyti. Nes gėda. Nes visos tos paliktų, išduotų ir nereikalingų šunų istorijos yra daugiau mažiau vienodos. Ir visas jas jau esame aprašę. Ir jūs visas jas jau esate skaitę.

Iki šiol neišmokom kokiu nors būdu užsidirbti pinigų. Išmokom dirbti daug. Išmokom dirbti sunkiai. Išmokom dirbti net už dyką. Bet be pinigų dirbti, deja, nesigaus. Atėjo metas, kai nebeturime pinigų, iš kurių galėtume išmokėti prieglaudos darbuotojų atlyginimus. Ir gali svajoti kiek tinkamas, bet tuščiu skrandžiu dirbti pas mus niekas neliks. O iš šunų pažadais ilgai neišmaitinsim”, – rašoma prieglaudos įraše.

Gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ / R. Tenio nuotr.

Anot prieglaudos, didelis išsigelbėjimas yra gyventojų skiriama 1,2 proc. parama, bet iki jos gavimo prieglauda neišgyvens.

„Dabar yra spalis. Paprastai lapkričio viduryje ar pabaigoje mums įkrenta 1,2 proc. jūsų paskirtos GPM paramos. Ir jei tik pavyktų jos sulaukti… Bet mėnesio laiko be rimtos pinigų injekcijos mes, deja, neišlauksim.

Bandysime kažkokiu būdu išlaikyti dabar turimus šunis – juk tiesiog neturime jų kam atiduoti. Toliau ieškosime jiems namų. Ir beliks tiesiog tikėtis, kad nė vienas nesirgs, visi pabus gyvi oru ir pozityviomis mintimis. Kad pasivedžios ir savo narvus išsivalys patys. Bet negalėsime priimti daugiau nė vieno šuns”, – teigia prieglauda.

Gyvūnų gelbėtojai skolose skendi ne pirmą kartą, bet pandemijos metai ypač sunkūs.

„Tokioje situacijoje mes jau buvome atsidūrę. Prieš kelis metus. Praeitais metais nedrįsome jūsų prašyti pinigų, bet sunkūs metai buvo ne tik jums. Mums jie taip pat buvo labai sudėtingi – morališkai, fiziškai ir finansiškai. Negavome jokios paramos iš valstybės, buvome sumažinę šunų dovanojimą iki minimumo. Bet atkeliaujančių šunų kiekis tai nesumažėjo. Ir jei nekovidiniais metais bent per Kalėdas mūsų šunų ėdalo sandėlis vienintelį kartą būdavo tikrai pilnas, tai per praeitas Kalėdas ėdalą turėjome užsakinėti”, – teigia priegauda.

Gyvūnų prieglauda / R. Tenio nuotr.

„Penkta koja“ pasiryžusi kovoti, tačiau pagalbos prašo visų, kas gali prisidėti.

„Mes nežinom, kaip jums gražiau tai pasakyti, kad mūsų šunims tikrai labai reikia jūsų pagalbos. Mums reikia jūsų pagalbos. Nes „Penkta koja“ tiesiog negali mirti. Nes „Penkta koja“ yra kur kas daugiau nei šunų namas.

Mes nenuleidžiame rankų ir darom viską, ką galim. Ir lengvai nepasiduosim. Bet žinokit, kad mums šiuo metu yra labai sunku. Ir be jūsų pagalbos tikrai gali būti GALAS. Ir jei tai paskutinis mūsų prašymas, taip buvo garbė ir privilegija su Jūsų pagalba visus šiuos metus dirbti”, – į visuomenę kreipiasi prieglauda.

Paremti gyvūnų prieglaudą „Penkta koja“ galite siųsdami SMS žinutes numeriu 1670 su tekstu „Padedu 5” (auka 5 eur), „Padedu 2” (auka 2 eur) arba „Padedu 1” (auka 1 eur). Banko sąskaitas ir kitus pagalbos būdus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA