Kauno ligoninėje stabdomas pacientų lankymas | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninėje stabdomas pacientų lankymas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo rytojaus, spalio 17 dienos, LSMU Kauno ligoninėje stabdomas pacientų lankymas. Lankyti leidžiama tik terminalinės būklės pacientus, gimdyves bei vaikus iki 14 metų.

Kaip praneša Kauno ligoninė, vienu metu pacientą galės lankyti tik vienas asmuo. Lankymo trukmė – iki 15 minučių.

Gydymo įstaiga informuoja, kad norint lankyti pacientą, būtina iš anksto, ne vėliau nei prieš 1 darbo dieną, užsiregistruoti skyriuje, kuriame gydomas pacientas. Pacientus bus galima lankyti tik gavus klinikos vadovo, skyriaus vedėjo ar kito ligoninės direktoriaus įgalioto darbuotojo leidimą.

Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose lankymas leidžiamas tik išimtinais atvejais, tam taip pat būtinas padalinio vadovo leidimas.

Kauno ligoninėje esantį pacientą lankyti galės tik asmenys, neturintys ūmių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno takų infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių ir kuriems netaikomas saviizoliacijos rėžimas.

Vieną pacientą lanko vienas asmuo, vienoje palatoje negali būti 2 lankytojų. Skyriuose per dieną leidžiamas lankytojų skaičius – ne daugiau kaip 3 asmenys dešimčiai skyriuje esančių pacientų.

Lankytojai ir jų lankomi pacientai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius), išskyrus atvejus, kai jų neįmanoma dėvėti dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikimo ypatumų šios paslaugos teikimo metu.

Nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių (kaukių, respiratorių) leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti tų asmenų sveikatos būklei.

„Atėjus lankytojui, patikrinama kūno temperatūra, persirgimą ar vakcinaciją patvirtinantys dokumentai, galimybių pasas, paprašoma užsidėti naują vienkartinę medicininę kaukę

Palatoje esant lankytojui, visi joje esantys pacientai turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius), jei įmanoma pagal paciento sveikatos būklę. Jei daugiavietėje palatoje yra pacientų, kurie patys užsidėti nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės negali, ją uždeda palatos slaugytoja „, – pažymi ligoninė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA