Zapyškio laukia permainos: gerins eismo saugumą ir gyvenimo kokybę | Kas vyksta Kaune

Zapyškio laukia permainos: gerins eismo saugumą ir gyvenimo kokybę

Žapyškis / KRS nuotr.

Zapyškio miestelį kertanti Vytauto gatvė jau kitąmet turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Trečiadienį vykusiame susitikime su vietos bendruomene Kauno rajono vadovai ir projektuotojai aptarė net kelis projektus, kurie turėtų pagerinti šios gatvės estetinį vaizdą, užtikrinti didesnį saugumą ir gyvenimo kokybę.

Kulautuva, Kačerginė ir dalis Zapyškio miestelio priklauso kurortinei teritorijai, todėl čia suplanuota daug darbų. Meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad kurortinės teritorijos statusas įpareigoja rūpintis geresne infrastruktūra, estetika, sveikesne ir saugesne aplinka. Siekiant šių tikslų į kitą vietą iškelta miestelio pakraštyje buvusi kelininkų smalinė, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Vytauto gatvė yra valstybinio kelio Kaunas-Šakiai dalis, todėl pirmiausiai buvo diskutuojama dėl šio kelio techninių sprendinių, o išgirsti gyventojų pageidavimai bus perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD).

Kauno rajono savivaldybė su ESO yra sutarusi pakeisti kabeliais Vytauto gatvės antžeminę elektros sistemą, įrengti naują apšvietimą. Rekonstruotoje gatvėje turėtų atsirasti ir lietaus surinkimo tinklai.

Senųjų atitvarų neliks, bus sukurtos naujos eismo saugumo salelės, vairuotojus drausmins vidutinio greičio matuoklis.

„Objektas vienas, o projektai net keli, todėl svarbu išgirsti gyventojų pageidavimus ir juos suderinti, kad vėliau nekiltų problemų“, – pabrėžė mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Kaip drieksis šaligatviai? Kiek teks nupjauti medžių? Kur bus įrengtos įvažos, pėsčiųjų perėjos, parkavimo vietos, transporto stotelė? Šie klausimai domino vietos gyventojus ir Vytauto gatvėje įsikūrusius verslininkus.

Bene daugiausiai diskutuota dėl stotelės. Dauguma susirinkusiųjų pasisakė, kad ji būtų palikta toje pačioje vietoje. Pasikeis tik jos estetinis vaizdas, numatyta įrengti ir sanitarinį mazgą.
Pašalinus 12 medžių, planuojama pasodinti naujų, jiems numačius tinkamiausias vietas.

V. Makūnas pažadėjo, kad Zapyškyje darbai nesustos. Įmonė „Conresta“ kitąmet planuoja užbaigti Zapyškio pagrindinės mokyklos priestatą su sporto salė ir technologijų kabinetais. Vyksta vaikų darželio rekonstrukcijos darbai. O štai Zapyškio bendruomeninių paslaugų centras jau pradėjo veiklą.

Toliau bus tvarkoma Nemuno krantinė, kurioje atsiras informacinis centras, o upėje – plaukiojantis sodas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA