Kauno vakcinavimo centras duris galėtų užverti lapkričio pabaigoje | Kas vyksta Kaune

Kauno vakcinavimo centras duris galėtų užverti lapkričio pabaigoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šių metų pradžioje užbaigti statyti naujieji Kauno ledo rūmai šalia Girstučio, tačiau nuo pirmųjų dienų čia atvertas didžiausias vakcinavimo centras Kaune, jog efektyviai būtų galima skiepyti gyventojus nuo siaučiančio koronaviruso. Gyventojai teiraujasi, ar ne laikas pastatą pradėti naudoti pagal paskirtį, nes vakcinacijos tempai mažėja.

„Labai įdomu būtų sužinoti Kauno viziją apie naujuosius ledo rūmus, nes dabartiniai skiepijimo kiekiai nemanau, kad verti marinuoti ledo rūmus“, – anksčiau rašė skaitytojas Giedrius.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė.

„Pastaruoju metu, blogėjant epidemiologinei situacijai visoje šalyje, stebime padidėjusį gyventojų aktyvumą, kurie nori pasiskiepyti nuo COVID-19 ar revakcinuotis stiprinančia trečiąja doze. Sprendimas, kiek laiko veiks pagrindinis Kauno vakcinavimo centras, priklausys nuo skiepytis atvyks. Jeigu atvykstančių gyventojų srautai sumažės – didžiulis vakcinavimo centras užvers duris dar lapkričio pabaigoje“, – teigė M. Labašauskaitė.

Pasiteiravus ar savivaldybė yra numačiusi kitų patalpų vakcinavimui, ji pateikė kelis galimus variantus, jog visiems gyventojams būtų patogu atvykti pasiskiepyti.

„Ilgalaikis vakcinavimo planas – skiepai prie pat žmonių namų. Šia linkme jau judama nuo rugsėjo 30 d, kai į vakcinavimo procesą įsijungė ir privačios medicinos įmonės. Šiuo metu gyventojai vakcinuojami „Antėja” ir „Rezus” laboratorijose bei „InMedica” klinikose. Kitą savaitę prie skiepijimo procesų prisijungs dar 8 privačios medicinos įstaigos. Susumavus visus padalinius – nuo spalio 18 d. mieste veiks beveik 20 vietų.

Kauno miesto poliklinikos mobilios komandos lankosi globos namuose, vyksta vakcinuoti asmenų į namus, kurie dėl sveikatos būklės negali savarankiškai judėti. Vien šią savaitę tokiu būdu savo vakcinos sulaukė daugiau kaip 200 kauniečių“, – teigė ji.

Šiuo metu Ledo rūmų vakcinavimo centre per parą paskiepija tarp 800 ir 1200 žmonių.

Duris atvertų moderni ledo arena

Arenos viduje ir išorėje dominuoja medis ir betonas, o dėl geresnės akustikos įrengtos specialios pakabinamos lubos iš veltinio. „Žinoma, didelis dėmesys bus skirtas tolygiam ledo aikščių apšvietimui, kad nebūtų šešėlių ir visi galėtų komfortiškai stebėti varžybas ar mėgautis kitokiais pasirodymais ant ledo“, – anksčiau sakė architektas Gediminas Jurevičius.

Arenos viduje taip pat įrengtos dvi ledo aikštės, viena – treniruotėms, o kitoje numatyta sumontuoti tribūnas, kuriose tilps apie 500 žiūrovų. Taip pat suplanuota visa reikiama infrastruktūra su pagalbinėmis, persirengimo bei administracijai skirtomis patalpomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA