Lampėdžiai atsibudo praėjus trims mėnesiams po pakeitimų | Kas vyksta Kaune

Lampėdžiai atsibudo praėjus trims mėnesiams po pakeitimų

Lampėdžių bendruomenės centro nuotr.

Lampėdžių bendruomenės centro „Facebook“ puslapyje pirmadienį pagarsinta apie apmokestintą stovėjimą Gervių gatvėje ir šalia esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kiek keista, kad gyventojai į šiuos pokyčius dėmesį atkreipė dabar, kai dėl mokamo stovėjimo minėtose zonose nuspręsta dar pavasario pabaigoje, o ženklai, portalo duomenimis, sustatyti vėliausiai vidurvasarį.

„Tyliai ramiai Kauno miesto valdžia apmokestino stovėjimą Lampėdžių Gervių gatvėje ir stovėjimo aikštelėje. Ko nepasipinigauti?“ – pirmadienio vakarą paskelbė Lampėdžių bendruomenės centras, nors šie ženklai vietos gyventojams neturėtų būti naujiena.

Savivaldybės ir rinkliavą administruojančios įstaigos „Parkavimas Kaune“ atstovai naujienų portalui šiandien patvirtino, kad apie mokamą stovėjimą informuojantys kelio ženklai prie kauniečių pamėgto vandens telkinio buvo įrengti neilgai trukus po tarybos posėdžio ir stovi jau kelis mėnesius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad gegužės 25 d. vykusiame Kauno tarybos posėdyje be kitų pakeitimų nuspręsta apmokestinti keturias teritorijas prie vandens telkinių ir jas priskirti Paplūdimio zonoms, kuriose palikti automobilį valandai kainuoja 0,5 Eur, o rinkliava visomis savaitės dienomis, 8-24 val., galioja nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d.

Paplūdimio zonose stovėjimas mokamas nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šiuos pokyčius įvesti esą nuspręsta dėl labai didelio stovėjimo vietų užimtumo vasaros sezono metu. Paplūdimio zonoms priskirtos Kauno marių paplūdimio, Lampėdžių kempingo aikštelės, taip pat Gervių bei Dovinės gatvės kitame Lampėdžio krante.

Kaip gegužės pabaigoje dėstyta savivaldybės pranešime, dalyje Dovinės gatvės numatyta apskritai riboti transporto priemonių stovėjimą – šią funkciją atliekantys ženklai „Sustoti ir stovėti draudžiama“ matomi Lampėdžių bendruomenės centro paviešintose nuotraukose.

Didelio masto stovėjimo apmokestinimo pakeitimai tarybos pritarimu Kaune įsigaliojo nuo liepos 1 d. Kauno tarybos opozicija pasisakė prieš drastišką mokesčių už automobilių parkavimą didinimą mieste, bet į jų siūlymus neatsižvelgta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA