Kauniečiai jau buvo praradę viltį, kai mylimas Karatas pasirodė šalia namų | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai jau buvo praradę viltį, kai mylimas Karatas pasirodė šalia namų

delfi.lt / Brigita Ragickaitė 2021/10/10 19:41
/ DELFI nuotr.

Jonavos rajone 11 dienų intensyviai ieškoję dingusio sportinio tituluoto šuns Karato, jo šeimininkai pagaliau gali atsikvėpti. Kartu su gausiomis savanorių pajėgomis miške ieškoję šuns kūno, šeimininkai apstulbo išvydę Karatą laukiant prie namų – nusilpusį, tačiau, svarbiausia, gyvą.

Buvo nusiteikę, kad gyvo šuns surasti nepavyks

Nuo pat rugsėjo 28 dienos, kai dingo Karatas, šuns šeimininkai kasdien naršė gyvenvietės apylinkes, paieškoms pasitelkė droną, pagalbos kreipėsi į policiją ir veterinarijos gydytojus, o skelbimai apie šuns dingimą ir žadamą 1000 eurų atlygį jį radusiems apskriejo ir socialinius tinklus, ir žiniasklaidą.

Deja, dienos bėgo, o žinių apie galimą Karato buvimo vietą šeimininkai taip ir nesulaukė. Praradę viltį, ėmė susitaikyti su mintimi, kad galbūt nutiko blogiausia, ir šuns gyvo surasti nebepavyks. Todėl pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose plito įrašas, kuriuo savanoriai buvo kviečiami paskutinįkart apieškoti mišką. Paiešką planuota pradėti penktadienį 10 val., ją organizavo Karato šeimininkai ir jų pažįstami kinologai.

„Visi, kas gali, renkamės prie Karato „mamos“ Zinaidos namų. Jungsimės į gyvą žmonių grandinę, ir pradedant vieta, kur pabėgo Karatas, stosime kas kelis metrus po žmogų. Šukuojant kelis kilometrus miško, ieškosime to, ko labai nesinori. Bet… jeigu Karatas atgulė miško pataluose, kol ruduo nepaslėpė jo po nukritusiais medžių lapais, mes turime jį surasti“, – buvo rašoma kvietime.

Šeimininkė negali atsidžiaugti: nežino, kam už tai padėkoti

Tačiau stebuklas įvyko praėjus vos pusvalandžiui nuo paieškų pradžios. Kaip „Delfi“ pasakoja Irina Orlova, išvysti namo sugrįžusį Karatą buvo neapsakomas džiaugsmas.

„Organizavome paiešką, kad būtume įsitikinę, ar nenutiko blogiausia. Prasidėjus paieškai, šuo atsirado per pusvalandį – prie pat namų, kur kasdien ėjom ieškoti jo“, – džiaugiasi Irina.

Kai šuo dingo, šeimininkai neatmetė versijos, jog kilmingą gyvūną galėjo pasiimti nelegalūs šunų daugintojai, mat dėl daugyklų Jonavos rajone kilęs ne vienas skandalas. Tačiau šiandien ji nenumano, kur galėjęs būti Karatas.

„Sunku pasakyti, kur jis galėjo būti. Kai randi žolėse kaip Velykų kiaušinį, negali jo paklausti, kaip jis grįžo. Dabar nė nežinome, kam padėkoti už tai, kad jis čia“, – sako Karatą susigrąžinusi Irina.

Vykdė aktyvias paieškas

„Delfi“ primena, kad rugsėjo 28 dieną, antradienį, Gulbiniškių kaime, Jonavos rajone, nutrūkęs nuo pavadžio pabėgo tituluotas sportinis vokiečių aviganis Karat. Dingusio šuns ieškojusi šeimininkė I. Orlova baiminosi, kad šuo galėjo būti uždarytas ir slepiamas, nes rajone esama nelegalių šunų daugyklų.

Karatas – 3,5 metų amžiaus, tituluotas Lietuvoje ir užsienio šalyse, dresuotas ir socializuotas sportinis šuo. Dar pirmomis dienomis I. Orlova dalinosi įspūdžiais iš nesėkmingų šuns paieškų.

„Nuo jo dingimo momento iki dabar apvažiavome gyvenvietes 20 kilometrų spinduliu, iškabinome skelbimus, apžiūrėjome nuošalius namus. Kelis kartus keltas dronas su termovizoriumi, kuris parodo, kad šuo nėra įkliuvęs į spąstus miške ar kur sužeistas. Apie dingimą pranešta policijai ir veterinarijos klinikoms. Informacija dalintasi „Facebook“ per privačius profilius ir įvariose grupėse: nuo gyvūnų iki aplinkinių miestelių gyventojų. Reaguota į žmonių pranešimus, tačiau kol kas nei vienas nepasitvirtino. Niekas nematė konkrečiai mūsų šuns“, – sakė I. Orlova.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA