Kaune specialiųjų operacijų pajėgų kariai išgelbėjo statybvietėje dirbusio žmogaus gyvybę | Kas vyksta Kaune

Kaune specialiųjų operacijų pajėgų kariai išgelbėjo statybvietėje dirbusio žmogaus gyvybę

/ Lietuvos kariuomenės nuotr.

Rugsėjo 27-ąją, tik prasidėjus darbo dienai, Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų Vytauto Didžiojo jėgerių batalione Kaune nutiko nelaimė – dalinio kariai iš statybų bendrovės, kuri vykdė pastato renovavimo darbus bataliono teritorijoje, gavo informaciją, kad blogai pasijuto vienas iš karinėje teritorijoje renovacijos darbus atlikusių įmonės darbuotojų.

Bendrovė nedelsiant iškvietė greitąją pagalbą, tačiau jėgeriai jos nelaukė – dalinio budėtojas iškvietė du bataliono paramedikus, kurie nedelsiant atvyko į įvykio vietą. Greitai įvertinę sveikatos būklę, Specialiųjų operacijų pajėgų kariai pradėjo nelaimėlį gaivinti, tam panaudodami ir specialias dirbtinio plaučių ventiliavimo priemones, ir atlikdami išorinį širdies masažą. Po kiek laiko, atvykus greitosios medicinos pagalbos personalui, bataliono paramedikai pacientą perdavė greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

Perėmus vyrą greitosios medicinos pagalbos darbuotojai toliau dirbo prie nukentėjusiojo. Po 10 minučių gaivinimo greitosios medicinos personalas informavo, kad pacientas atgavo gyvybines funkcijas, pradėjo kalbėti ir sąlyginai reaguoti į aplinką. Greitosios medicinos personalo nuomone, kariai, laiku sureagavę į situaciją, išgelbėjo žmogaus gyvybę. Nukentėjęs darbuotojas šiuo metu jau išleistas iš ligoninės ir gydosi ambulatoriškai.

Lietuvos kariuomenėje paramedikų rengimui skiriamas didelis dėmesys – kariai, vykdantys šią užduotį, turi būti fiziškai ir psichologiškai pasirengę teikti pirmąją pagalbą ekstremalių situacijų ar mūšio metu, gebėti veikti tiek savarankiškai, tiek ir komandoje, taip pat privalo greitai orientuotis aplinkoje ir būti empatiški, todėl kandidatų tinkamumas vertinamas net ir prieš pradedant mokytis šios specialybės – tam organizuojamos atrankos, kuriose vertinamos įvairios kandidatų savybės, numatyti specialūs reikalavimai ir fiziniam pasirengimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA