Evakuojamas Kauno „Akropolis“ – pranešta apie galimą sprogmenį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Evakuojamas Kauno „Akropolis“ – pranešta apie galimą sprogmenį (papildyta) papildyta: atvyko išminuotojai

Saulėtą šeštadienio popietę užtemdė pranešimas apie galimai užminuotą Kauno „Akropolį“. Dalis žmonių negalėjo iš karto pasišalinti iš galimai pavojingos teritorijos, nes nebuvo atverti išėjimai.

Kaip informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas, kad 14.04 val. policijos elektroninių paslaugų sistemoje gautas pranešimas, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., esančiame prekybos centre padėtas sprogmuo. Nedelsiant buvo įvestas planas „Skydas“.

Užtikrinant gyventojų saugumą iš patalpų yra evakuojami žmonės, laukiama kol į įvykio vietą atvyks išminuotojai.

Kaip informavo prekybos centre buvę gyventojai, pro išėjimą esantį trečiame aukšte prie kino teatro kurį laiką išeiti nepavyko, nes buvo užstrigusi durų sistema.

Į redakciją paskambinę kauniečiai atkreipė dėmesį, jog evakuacija nevyko taip sklandžiai, kaip galėjo, nes prekybos centre esantis šlagbaumas veikė pilnu pajėgumu. Dėl to automobiliai turėjo stoviniuoti, laukti ir evakuacija užtruko ilgiau nei derėtų.

„Pagal visus saugumo reikalavimus taip tikrai neturėtų būti, spūstys, šlagbaumas veikė ir visi turėjo laukti“, – teigė paskambinusi kaunietė.

Papildyta 15.52 val.

Situaciją pakomentavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

„Šeštadienio popietę Kauno „Akropoliui“ gavus pranešimą apie prekybos centre galimai paslėptus sprogmenis, buvo įvestas planas „Skydas“ ir nedelsiant pradėta pastato evakuacija. Visi parduotuvių lankytojai, darbuotojai bei centro administracijos darbuotojai iš pastato evakuoti per 10 minučių. Iš viso evakuacijos metu pastate buvo apie 3 tūkstančius žmonių. Nukentėjusiųjų nėra.

Šiuo metu palaikome ryšį su policijos pareigūnais bei laukiame atvykstant rinktinės „Aras“. Prekybos centro veiklą atnaujinsime gavę atsakingų pareigūnų patvirtinimą, jog tai padaryti saugu. Dėl tolimesnės tyrimo eigos spręs atsakingos institucijos.

Išminuotojai atvyko

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė viešiesiems ryšiams Odeta Vaitkevičienė 15.46 val. informavo, kad atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie apžiūri prekybos centrą. Policijos pareigūnai užtikrina perimetro apsaugą.

Papildyta 17.55 val.

„Nuo 17 val. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, apžiūrėję patalpas ir sprogmenų neradę, išvyko. Prekybos centro darbas atnaujintas“, – apie 17.47 val. informavo O. Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA