Skaitytojas pasipiktinęs: prie Vilijampolės turgaus sukūrė anglišką žiedą | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas pasipiktinęs: prie Vilijampolės turgaus sukūrė anglišką žiedą

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ penktadienį pasiekė informacija apie pakeistą eismo tvarką prie Vilijampolės turgavietės. Nors aikštelė apmokestinta jau apie du mėnesius, kauniečiui dabar užkliuvo, kad eismas joje vyksta viena kryptimi. Nežinantys apie pokyčius vairuotojai turi atbuline eiga judėti į judrią Varnių gatvę ir važiuoti į aikštelę pro kitą pusę.

„Prie Vilijampolės turgaus sukūrė anglišką žiedą, sumažino parkavimo vietų skaičių. Betvarkė, matyt, per daug pirkėjų. Atvykite bent 15-ai minučių, pamatysite, kas darosi“, – penktadienį ragino skaitytojas.

Kaip pasiūlė, taip naujienų portalas ir padarė, tik žadėtos suirutės prie turgavietės nerado, nors pavieniams vairuotojams prie pirmojo įvažiavimo uždėta „plyta“, rodosi, tikrai buvo staigmena.

Aikštelėje gana šviežiai sužymėtos naujos automobilių stovėjimo vietos, guminiais stulpeliais nubrėžtos jos ribos, įvažiavimus sergi užkardai. Tiesa, patekti čia dabar įmanoma tik pro antrą įvažiavimą, o palei „Todžę“ įmanoma tik išvažiuoti.

Vilijampolės turgavietės atstovas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad uždara aikštelė čia veikia jau kurį laiką. Aikštelė nėra didelė ir esą pastoviai būdavo užstatoma šalia esančių įmonių darbuotojų arba klientų automobiliais.

„Mes, kaip ir kitos prekybos vietos, priėmėme sprendimą įrengti kelio užkardą, kuris veikia. Vilijampolės turgavietės klientai čia automobilius 90 minučių gali palikti nemokamai“, – sakė prisistatyti nepanoręs pašnekovas.

Aikštelę aptarnauja operatorius „CityPro“, po minėtų 90 minučių, kiekviena stovėjimo valanda kainuoja 1 eurą, o atsiskaityti galima SMS žinute arba portale Parkuok.lt. Tuo metu darbuotojų parkavimui yra skirtas vidinis kiemas iš kitos pastato pusės, kur automobilius statyti jie gali nemokamai.

Vilijampolės turgavietės atstovas pridūrė, kad įrengus naują infrastruktūrą ir perbraižius aikštelę, vietų aikštelėje liko devyniomis mažiau. Tikslumo dėlei reikia pasakyti, kad apie parkavimo pakeitimus turgavietės „Facebook“ puslapyje paskelbta dar rugpjūčio 3 dieną.

Jau tada vienkrypčiam judėjimo būdui kauniečiai turėjo priekaištų: „Prieš užkardą nieko prieš, bet turbūt didesnės nesąmonės padaryt neįmanoma, kad kur žmonės įpratę įvažiuoti, padarytas išvažiavimas, o jei pristatyta mašinų, apsisukti neina ir visi atbulom turi išjudėti į pagrindinę gatvę.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA