Sėkmė galiausiai išseko: Kaune pričiuptas 20 vaistinių apšvarinęs vyras | Kas vyksta Kaune

Sėkmė galiausiai išseko: Kaune pričiuptas 20 vaistinių apšvarinęs vyras

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vakar naktį, po nepavykusio bandymo įvykdyti vagystę, pareigūnams operatyviai pavyko sulaikyti paskutiniu metu vaistines Kaune plėšusį vagį. Vyras prisipažįsta įvykdęs dar dvi dešimtis vaistinių vagysčių Kaune ir kituose Lietuvos miestuose.

Vakar, apie 00.30 val., išdaužus lango stiklą, buvo įsibrauta į Kaune, Vandžiogalos pl. esančią vaistinę ir pasikėsinta pavogti patalpose esantį seifą, kuriame laikyti grynieji pinigai. Nepavykus atrakinti seifo, iš vaistinės patalpų buvo pasišalinta. Greitos policijos pareigūnų reakcijos dėka, sekant „karštais“ pėdsakais, netrukus buvo sulaikytas vyras, nesėkmingai bandęs įvykdyti nusikalstamą veiką.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – pastovios gyvenamosios vietos neturintis, neseniai iš įkalinimo įstaigos paleistas vyras (gim. 1987 m.), praeityje už įvairius nusikaltimus, daugiausia vagystes, teistas net 22 kartus.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad šis asmuo įvykdė vagystę ir rugsėjo 6-osios vakarą, apie 21.15 val., įsibrovęs į kitą vaistinę Kaune, Veiverių gatvėje. Tą kartą vyras ne tik iš kasos bei seifo pagrobė apie 1,5 tūkst. eurų, bet ir apgadino vaistinės turtą, padarydamas dar apie 1,3 tūkst. eurų turtinę žalą, rašoma Kauno apskrities VPK pranešime.

Apklausos metu vyras prisipažino ir dėl daugiau analogiškų vagysčių iš Kauno, Vilniaus, Jonavos ir Elektrėnų vaistinių, jo paties teigimu, yra apiplėšęs 20 vaistinių. Kauno kriminalistų duomenimis, šis asmuo nuo liepos mėnesio pradžios iki rugsėjo mėnesio pabaigos įvykdė 16 vaistinių vagysčių. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės įtariamajam paskyrimo.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tai vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA