Kaip jaunimas važinėjasi po pamokų: avarijos atveju tėvai neatpažintų | Kas vyksta Kaune

Kaip jaunimas važinėjasi po pamokų: avarijos atveju tėvai neatpažintų

Kaunietis ketvirtadienio popietę įamžino komišką, tačiau potencialiai pavojingą jaunimo kelionę mažyčiu automobiliu, kuriame, portalo žiniomis, yra tik dvi sėdimos vietos. Vaizdo įraše matyti, kaip dar du vyrukai išlipa iš transporto priemonės bagažinės.

„Kaip jaunimas važinėjasi po mokyklos. Taip ir nesupratom, kaip jie ten tilpo, bet avarijos atveju tėvai tikrai neatpažintų“, – vaizdo įrašą komentavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, pridėjęs, kad netrukus keturi vaikinai tuo pačiu automobiliu ir išvyko.

Medžiagoje matyti, kaip laukan ropščiasi du bagažinėje „susipakavę“ žmonės. Automobilis, iš kurio tarsi klounai pažiro jaunieji kauniečiai, rodosi, yra prancūzų gamintojo „Ligier“ transporto priemonė „Microcar“, kurią galima vairuoti įgijus B1 kategorijos pažymėjimą.

Šiai kategorijai priskiriamos keturratės motorinės transporto priemonės, išskyrus lengvuosius keturračius, kurių didžiausiasis projektinis greitis didesnis kaip 45 km/val. ir (arba) variklio darbinis tūris didesnis kaip 50 kub. cm, masė be krovinio ne didesnė kaip 400 kg, o didžiausioji naudingoji galia – ne didesnė kaip 15 kW.

Primename, kad remiantis Kelių eismo taisyklių (KET) XXV skyriumi, keleivius vežti leidžiama tik pagal konstrukciją keleiviams skirtose vietose. Krovininio automobilio kėbule keleivius vežti leidžiama tik kėbulą tam pritaikius.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str., žmonių vežimo taisyklių pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Beje, kaip kad jaunuoliai į automobilį sutalpino daugiau žmonių nei numatyta, prieš porą dienų kaunietis į savo baką pripylė daugiau degalų nei įmanoma. Turėjęs dar kelis litrus, 60 l talpos baką jis užpildė 60,66 l degalų. Pamatyti šio nutikimo vaizdo įrašą galite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA