Daugiau detalių apie tragediją Šančiuose: pagalbą mamai iškvietė patys vaikai | Kas vyksta Kaune

Daugiau detalių apie tragediją Šančiuose: pagalbą mamai iškvietė patys vaikai

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno apylinkės prokuratūra pateikė daugiau informacijos apie moters mirtį ir trijų vaikų apsinuodijimą Žemuosiuose Šančiuose. Tyrimo duomenimis, nelaimė siejama su name sumontuotu dujų katilu, apie incidentą pranešė vaikai, kurie šiuo metu gydomi Kauno klinikose.

Kaip žurnalistams šiandien patikslino Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nemuno PK atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo.

Pirminiais duomenimis, antradienį į gydymo įstaigą pristatyti trys mažamečiai vaikai dėl įtariamo apsinuodijimo, o vaikų motina vonios kambaryje rasta mirusi. Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, tiriamos visos galimos mirties priežastys, tačiau pagal pirminius duomenis, tiek vaikų apsinuodijimas, tiek moters mirtis nesusiję su nusikalstamais veiksmais.

„Vaikų apsinuodijimas galimai susijęs su dujų katilu, buvusiu namuose. Moters pirminė mirties priežastis – paskendimas vonioje, vandenyje. Ar prieš tai mirusioji apsinuodijo dujomis, specialistų išvados dar nėra“, – nurodė D. Brudnienė.

Spaudos konferencija
D. Brudnienės komentaras Laisvės alėjoje / R. Tenio nuotr.

Apie įvykį pranešė patys vaikai, paskambinę artimiesiems, pagalba iškviesta maždaug 23 val. Anot medikų, vaikų būklė stabili, tačiau dar atliekami detalesni tyrimai.

„Nelaimės vietoje buvo atvykusi avarinė tarnyba. Jų teigimu, kitiems gyventojams kažkokios grėsmės nėra“, – kalbėjo prokurorė, pridėjusi, kad dėl duomenų apsaugos apie šeimą detalesnė informacija neteikiama.

Pasak D. Brudnienės, prokuratūra neturi duomenų, kad į šiuos namus anksčiau būtų buvę kviesti ugniagesiai. Tiriamos visos moters mirties priežastys, tačiau apie ketinimus nusižudyti informacijos taip pat nėra.

Apie namuose Žemuosiuose Šančiuose rastą mirusios moters (g. 1978 m.) kūną be išorinių smurto žymių Kauno apskrities VPK pranešė trečiadienio rytą įvykių suvestinėje, iškvietimas registruotas spalio 5 d., 23.30 val.

Taip pat namuose rasti du 2010 m. ir vienas 2008 m. gimęs vaikas, kurie dėl neaiškios kilmės apsinuodijimo paguldyti į ligoninę stebėjimui. Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė naujienų agentūrai BNS patvirtino, jog vaikai gydomi šioje ligoninėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA