Paskutinės paros statistikoje – jaunos COVID-19 aukos: moteris iš Prienų nesulaukė nė 30 metų | Kas vyksta Kaune

Paskutinės paros statistikoje – jaunos COVID-19 aukos: moteris iš Prienų nesulaukė nė 30 metų papildyta

delfi.lt / Gabrielė Grinkaitė 2021/10/05 13:44
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje COVID-19 liga nusinešė 16 žmonių gyvybes. Trys žmonės buvo jauno amžiaus – nė nesulaukė 50 metų. Pasak Statistikos departamento atstovės Birutės Stolytės, visi jie buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai, tai reiškia, gavę tik vieną iš dviejų reikalingų vakcinos dozių.

Jauniausia mirusioji nuo COVID-19 praėjusią parą buvo moteris gyvenusi Kauno apskrityje, Prienų rajone. Ji priklausė 20-29 metų amžiaus grupei.

Prienų ligoninės direktorė Jūratė Milaknienė pasakojo, kad moteris neturėjo nė vienos vakcinos dozės. Be to, turėjo sunkių gretutinių ligų.

„Dėl jos gydymo visą laiką derinomės su Kauno klinikomis, Kauno ligonine. Buvo patarta, kad siekiant nepabloginti paciento būklės, jos nereikėtų pervežti į kitą miestą. Ji gulėjo mūsų ligoninės reanimacijoje. Vis dėlto išeitis buvo bloga… Pagal jos būklę ir ligos prognozavimą dauguma įtarė, kad gali būti tokia baigtis“, – apgailestavo J. Milaknienė.

Moteris į Prienų ligoninę jau pateko sunkios būklės, o per savaitę sveikata tik blogėjo.

Prieš patenkant į ligoninę pacientė sunkiai sirgo savaitę, ją kankino aukšta, 40 laipsnių temperatūra.

„Buvo kvėpavimo nepakankamumas, plaučių uždegimas. Tikrai buvo rimtai ligonė. Pas mus buvo savaitę“, – kalbėjo Prienų ligoninės direktorė.

Dar viena jauna COVID-19 auka buvo moteris, priklausiusi 30-39 metų amžiaus grupei. Ji gyveno Telšių rajono savivaldybėje. Trečioji jauna auka – vyras iš Kėdainių rajono. Jam tebuvo 40-49 metai.

Daugiau duomenų, ar šie asmenys turėjo gretutinių ligų, Statistikos departamentas nepateikia. Žinoma tik tiek, kad visi jie buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą nustatyti 1524 nauji COVID-19 atvejų, mirė 16 žmonių. Tarp mirusiųjų nuo COVID-19 buvo nepaskiepyta arba paskiepyta nepilnai 14 žmonių. Praėjusią parą 2352 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą paskiepyti 6956 žmonės.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1289 COVID-19 sergantys žmonės – keliolika mažiau nei ankstesnę parą, 125 iš jų – reanimacijoje. Šalyje praėjusią parą atlikta 10,7 tūkst. molekulinių (PGR) ir 12,4 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Po penkis mirusius žmones buvo iš 60-69 metų ir 70-79 metų amžiaus grupių, iš jų paskiepyti buvo po vieną asmenį kiekvienoje šių amžiaus grupių. Vienas miręs žmogus buvo iš 80-89 metų amžiaus grupės. Jis buvo nepaskiepytas. Du nepaskiepyti asmenys mirė 90-99 metų amžiaus grupėje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA