Visame pasaulyje sutriko „Facebook“ ir kitų programėlių veikla | Kas vyksta Kaune

Visame pasaulyje sutriko „Facebook“ ir kitų programėlių veikla

delfi.lt 2021/10/04 19:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį, kiek po 18 valandos, sutriko „Facebook“ ir „Instagram“ programėlių veikla.

Jungiantis prieš šių programėlių puslapiai nėra užkraunami. Kaip galima matyti puslapyje downdetector.com, daugiausia sutrikimų fiksuota būtent po 18 valandos.

Kaip pranešė interneto svetainių sutrikimus registruojanti svetainė downdetector.com, per mažiau nei pusvalantį užfiksuotas staiga išaugęs „Facebook“ veiklos sutrikimų kiekis visame pasaulyje.

Vartotojai iš viso pasaulio praneša, kad neveikia ne tik Instagram, Facebook, bet ir WhatsApp, Google Play Store programėlės.

Kaip praneša naujienų portalas „Independent“, daugiausia problemų pranešama dėl Facebook korporacijai priklausančių programėlių – Instagram, WhatsApp, ir, žinoma, pačio Facebook. Sutriko ir kita Facebook produkcijos veikla, pavyzdžiui, Facebook Workplace.

Facebook atstovas Andy Stone tviteryje atsiprašė už techninius nesklandumus, tačiau nepranešė, kada problemos bus išspręstos: „Dirbame, kad viską sutvarkytume ir viskas veiktų normaliai kuo greičiau. Atsiprašome už nesusipratimus“. Apie Instagram ir WhatsApp sutrikimus tvirteryje taip pat pranešta.

Lankytojai, norėdami patekti į Facebook, paprasčiausiai išvysta įrenginio ekrane žinutę, kad naršyklė negali prisijungti prie svetainės. Programėlės WhatsApp ir Instagram veikė, tačiau naujausios informacijos nerodė. Vartotojai taip pat negali parašyti, siųsti ir gauti žinučių.

Vos per pusvalandį dėl Facebook sutrikimų vien tik svetainėje Downdetector.com fiksuota daugiau nei 80 tūkst. pranešimų. Jų kiekis sparčiai kyla.

Anot „Independent“, kaip rodo praeityje fiksuoti Facebook sutrikimai, tokiais atvejais sutrinka visos šiai kompanijai priklausančios skaitmeninės produkcijos veikla. Be to, kompanija net ir įvykus dideliems techniniams keblumams apie savo problemas kalba ir informuoja mažai. Net ir po to, kai problemos išprendžiamos, apie jas kompanija nelinkusi daugžodžiauti.

Dar 2019 portale The Verge buvo publikuota informacija, kurioje cituojamas Facebook įkūrėjas Markas Zuckerbergas. Jo teigimu, tokie sutrikimai yra „rimtas reikalas“ ir tokios problemos vartotojus verčia naudotis konkurentų socialinių tinklų platformomis. Deja, bet po tokių atvejų susigrąžinti vartotojus yra sudėtinga, o kartais ir nebeįmanoma.

Tikėtina, kad tiek kilusios problemos, tiek jų sprendimo būdai yra vertinga ir brangi kompanijos paslaptis. Pavyzdžiui, po to, kai 2019 metais kompanija patyrė vieną didžiausių techninių problemų, Facebook atstovai pranešė tik tiek, kad juos „ištiko problema“ vykdant „įprastas priežiūros operacijas“.

Apie sutrikimus pranešama iš visų pasaulio kontinentų – nuo JAV iki Vidurio Azijos ir Australijos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA